Zvládne žena kosenie so strunovou kosačkou?

23. máj 2023

Ahojte, zdedila som záhradu už dávnejšie a volali mi z úradu, že tráva z tej záhrady prerastá susedom cez plot a že to mam čím skôr vyriešiť. v živote som nekosila so strunovou kosačkou, zvládnem to s nou?. Mám ale možnosť si ju z jednej požičovne náradia požičiat za dobrú cenu, samozrejme doplatím ešte benzín. Je to cca 12arova záhrada. Problém je že nemám chlapa, ani nikoho kto by mi s tým vedel pomôcť a ani financie na zaplatenie niekoho kto by to urobil. Chcela by som počuť váš názor, a či s tym niektorá z vás už kosila. Dakujem

lintu
24. máj 2023

Ak to chceš zvládnuť, tak to zvládneš. Je veľa žien, čo robí aj s chlapským náradím. Na uľahčenie roboty, si nájdi ľahší model.
Trávu pokos najmä v okolí plota. Tá vadí susedom asi najviac.
Mimochodom neviem, čo to máš za pozemok a za trávu, ale ak by si rozhodila siete (čítaj inzeráty), za pokosenie a odvoz by ti možno radi s tým prišli pomôcť aj chovatelia zvierat. Na spasenie či seno z času na čas niekoho poteší.

isadoraisa
24. máj 2023

jasne ze zvladnes, mas to zakvacene na tele a len behas s tym, mozno ta to aj zacne bavit 🙂

ivetz
24. máj 2023

V pohode... Ja kosim aj s krovinorezom - fitko zadara 🙂

janetinka27
24. máj 2023

Ahoj, ako sa pise vyssie, mozes niekoho oslovit,trebars aj suseda z vedlajsej zahrady,mozno pozna niekoho,kto ma zaujem.ak je trava vysoka, niekto sa tomu potesi. Ak nikoho nenajdes, pozicaj si krovinorez (vyzinacka aj krovinorez vyzeraju dost podobne) a urcite to zvladnes, v pozicovni ti daju instrukcie ako d nim narabat. pozicaj abo kup si aj stit na tvar alebo minimalne plastove priesvitne okuliare na tvar na ochranu oci, oblec si hrubsie oblecenie aj topanky, lebo pripadne odletujuce kamienky byvaju neprijemne.

joesvk
24. máj 2023

Ja by som objednala nejakého človeka, čo mi to pokosí.Ak si útla a nižšia,tak to až také jednoduché nie je.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivetz
24. máj 2023

Ak zahradu neuzivas a ani v blizkej dobe neplanujes, skus ju prenajat - za symbolicku cenu (trebars naklady za dan z nehnutelnosti) a za to, ze si tam najomnik moze nieco zasadit (ked aj nie uzitkove plodiny, mozno datelinu pre zajace). Vysoku travu kosackou s pojazdom nepokosis, musela by byt bubnova...

basska_b
24. máj 2023

No, pokial trava prerasta do susedovej zahrady, tak po tom, co pokosis celu zahradu, sa priprav este na druhu šichtu pri plote, kde to budes musiet strihat noznicami a rucne vytrhavat z pletiva. Mali sme tento problem u svokry, kde naozaj zahrada bola kosena čo 2-3 tyzdne a susedia furt ze PRERASTA IM, az nakoniec si postavili múr a sú spoko

O kosenie zdedenej zahrady by si sa mala zaujimat najma preto, aby ti nezarastla naletom. Tazko sa bude raz klcovat dzungla z krickov a stromcekov. Moja mamina na chalupe kosi kosou, lebo s travou po pas si uz neporadi kosacka. Tu strunovu nechcela... Sa cudujem, ze to s 54 kg svojej vahy dava, ale je to silna zena.

marca12
24. máj 2023

Strunovou kosackou velku travu nepokosis. Tam ti uz treba krovinorez s trojzubcom. Vobec sa do toho nepustaj,ked nemas skusenosti,budem im len na smiech a hanbu si narobis. V kazdej dedine sa najde nejaky chlap,ktory chodi kosit. Opytaj sa na obecnom urade,ci ti nevedia dohodnut niekoho. U nas jednemu staci flasa domacej a takto obide celu dedinu a je spokojny. Dalsi berie 20-30€ zalezi od velkosti zahrady.

nelca84
24. máj 2023

Strunova je na nizsiu travu, vysoku s nou uz nepokosis, lebo sa ti bude namotavat na zilku. Rovno si pozicaj krovinorez.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
terezka1947
24. máj 2023

Keď si nikdy nekosila,tak sa do veľkej trávy v 12a záhrade,kde to bude s kadejakými hrubými stovkami a konármi poprerastane,nepúšťaj.
A keď už,tak krovinorez.

jaskolka
24. máj 2023

Keď je to už taká vysoká tráva, potrebuješ krovinorez. Kosačka na to nestačí a už vôbec nie trebárs s pojazdom, ako ti bolo spomínané. Keď si v živote to nerobila ,odporúčam poprosiť niekoho zo susedov, že normálne mu zaplatíš za to, keď bude kosiť. V lete je to prakticky práca na kazdy týždeň, ak tam chodíš malo,tak aj keby máš kosačku s pojazdom, s tou potrebuješ kosiť často, lebo zvládne len nižšiu trávu.
No a kosiť hneď s krovinorezom, keď si doteraz to nerobila, vôbec neodporúčam. Na to treba už istú zručnosť, cvik a silu, ja som to skúsila s dohľadom manžela, je to dosť ťažké držať a ovládať, po chvíli som už nevládala ho držať.

erickatt
24. máj 2023

Noo drahy kosiv robote a teda nie je to len tak ak toho je vela. Ak si drobec. Skus poprosit suseda alebo študenta. Inak toto mame my od zadnej strany, pozemok ma x majiteľov a nik sa nestara

slavomira236
24. máj 2023

Krivinorez nedas a este ked si s tym nikdy nerobila...s kosou tiez treba vediet treba zrucnost....mala ai kosit ked bola trava mensia je ro tvoja povinnost sa o pozemok starat . Ona trava nielen prerasta ale semiacka z kvietkov buriny travo ked fuka letia aj do susedov a ked maju anglucky travnik alebo nasadenu zeleninua do toho in nakvitne vselijaky bordel tak sa im nedivim ze sa stazuju

nelca84
24. máj 2023

A mysli aj na to, ze do kosacky nejde cisty benzin, ale riedeny olejom v urcitom pomere. Radsej to naozaj nechaj na niekoho ineho, lebo este budes musit zacvakat aj opravu kosacky/krovinorezu...

aktak444
24. máj 2023

Ako tu už píšu baby,ak je tráva alebo zelina vysoká s hrubými stonkami tak to so strunovou kosackou nepokosis. Mam s tým osobnu skúsenosť. Náradie v pohode dokážeš ovládať,len potrebuješ v tomto prípade krovinorez. Ja kosim pravidelne so strunovou kosačku,ale trava nie je taka vysoká a hrubá.

tosomja
24. máj 2023

@joesvk mám 150cm. A kosila som 😃 ale je pravda, že to nie je med lízať

viestta
24. máj 2023

@mamula20 vysoku travu pokosis len s bubnovou kosackou, s tou beznou to ide dost tazko

zuzanaam
24. máj 2023

Ja mám polhektárovú záhradu. Kosím ju sama. Strunovou kosačkou by mi to nikdy nenapadlo, je to hlučné a namáhavé. Oveľa príjemnejšia je ručná kosa a je to omnoho rýchlejšie. Na porast, čo sa pre kosu nehodí používam motorovú kosačku.

zuzanaam
24. máj 2023

@viestta ja mám len bežnú a viem pokosiť aj metrový porast. Ide to určite pomalšie, ale nie je to nemožné. Treba mať ale kvalitnú kosačku.

terezka1947
24. máj 2023

Baby,záhrada,kt.roky nebola pravidelne kosená pár rokov a má trávu a kadejaké divorastuce konariky z ovocných stromov,kriaky,kt.sa tam vždy nakotia a stonky rastlín zhrubnu,sa pokosiť dá iba krovinorezom.
Jednak je ťažší a jednak je to 12a.
To nie je motorová kosačka s pojazdom,čo pokosiť aj futbalové ihrisko.
A žena,čo nikdy nekosila si tak rovno môže zavolať záchranku,nech ju tam čaká pre prípad zranenia.

zuzanaam
24. máj 2023

@terezka1947 ja presne také porasty kosím motorovou kosačkou s pojazdom Alpina. Ide to pomaly, ale dá sa to. Určite je na to ale ideálna bubnová kosačka.

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanaam
24. máj 2023

@fauko tak to by pojedol aj kôň, alebo krava, minimálne tie kvety. Kozy majú tú nevýhodu, že sú prieberčivé a ničoho nezožerú viac. Čiže rovnomerne nevypasú. Na druhej strane sa hodia na likvidáciu náletových stromov a kríkov. Mala som ich roky a radšej som im kosila, ako ich púšťať do záhrady.

terezka1947
24. máj 2023

@zuzanaam mame obrovskú záhradu a zopár motorových kosaciek. Udržiavajú a aspoň 3x do roka kosenu záhradu hoci aj s 0,5m trávou to tá kosačka zvládne. Neudržiavanu záhradu nedá ani tá kosačka,resp.nikto len trošku rozumný by si nezničil kosačku v takom bujnom poraste.

floki1994
24. máj 2023

Jasne..mna to dokonca bavi...pravidelne okolo chaty tak kosim 🙂 ale uz budes potrebovat krovinorez ;)

zuzanaam
24. máj 2023

@terezka1947 ja nemám žiaden trávnik, ale polhektárovú záhradu a sad, ktoré kosievam prevažne ručnou kosou. Sú tam časti, ktoré pokosím 2x ročne, časti, ktoré sa využívajú napr. na šport, to aj 10x do roka. A potom mám časť, kde nechávam rásť rôzne byliny, ktoré potom rôznymi spôsobmi využívam. Tam niekedy nekosím aj rok. Zatiaľ mi tam začnú rásť aj nálety topoľov od potoka, palina, vratič, lucerka, ktorú nechávam kvitnúť pre včely (koncom roka má tiež riadne drevnaté byle). Tam by som si kosu zničila a preto to kosím raz za čas normálnou motorovou kosačkou. Porast rozmulčujem a nechám tam. Robím to tak cca 10 rokov a kosačke nič nie je, kupovali sme ju dokonca cez bazár z druhej ruky. Ale je to kvalitný stroj a nôž pravidelne brúsime.

mimikarol
24. máj 2023

Ja som skúšala a nešlo mi to, krovinorez je ťažký aj keď to vyzerá že to nic není. Radšej by som zaplatila susedovi nech to pokosi, alebo by som si dala inzerát na bazos alebo Facebook