Zazimovanie nábytku

16. okt 2024

Ahojte nemame ratan ale povacsina plast lehatko, ci stolicky. Nechali by ste to na terase a pripadne pozakryvali? Ci moze to mrazom popraskat?
Dakujem...

simsalabim
16. okt 2024

Nabytok nechavam na krytej terase prikryte obalom na to urcenym.

autor
16. okt 2024

@simsalabim no len to je vyslovene plast ten biely, z Obi klasicke lehatko, bojim sa ci to mraz zvladne

madeincssr
16. okt 2024

No ved ked to mas kam schovat, schovaj. Ale plastom (a aj inym materialom) najviac skodi slnko (UV). Je ale pravda, ze nezakryte biele sa pocas dlhej zimy riadne zaspinia a ta spina je v nich dost zazrata.

egonsk
16. okt 2024

ako ti pisal aj @madeincssr je to tak, ze UV najviac nici plast a pri bielom vidis tu degradaciu. Ja neschovavam stolcky ani stol na zimu, je to ajtak spotrebak, lebo ked ti nezozltne, tak do 3 rokov vela z nich praskne. Ale na druhej strane som to umyl wapkou pokusne tento rok a sice su biele znovu biele, ale oprskalo to plast, lebo bol od UV zkrehnuty po 2 rokoch...
Ak mas priestor, kde nesvieti slnko a neklesa teplota pod 0'c, bude najidealnejsie tam dat zazimovat plastove veci, ktore maju vydrzat viac rokov.

deti95060810
16. okt 2024

mali sme plastové , len farba bola zelená...nechávali sme von, zazimovali. nič sa tomu nestalo.

simca06022011
16. okt 2024

tiez mame vonku roky u svokry bordove, teraz ich odkladame, lebo menej sa pouzivaju, samozrejme, vnutri im je lepsie, ale ked sa neda, neda sa.. a nic tomu nie je, absolutne. A na cistenie plastovych veci je kopec hackov, este aj poskriabane, zblendute sa vraj daju dat do super stavu :D staci pogooglit.
Kamoska ma plastove "ratanove" vonku dlhe roky a nic tomu nie je.

autor
16. okt 2024

@simca06022011 jj o ratane som pocula, ze ten to zvlada a staci ho prikryt 🤷‍♀️🙈

simca06022011
16. okt 2024

ale toto co pisem je taky akoze ratanovy nabytok, ale je to total plast :DD toto som myslela

autor
16. okt 2024

@simca06022011 ja mam to klasicke plastove lehatko len dostat ho do garaze je unreal uz som vyssie tehotna a treba to cez terasu podat a som tu len ja a manzel 🤷‍♀️ tak asi to risknem 🙈

simca06022011
17. okt 2024

zabalte, zakryte...a bude musiet vydrzat. 🙂

autor
17. okt 2024

@simca06022011 ja ani neviem ci mam, my tu na kopci mame nonstop vietor 🤦‍♀️ nam ide strechu odtrhnut