Začala mi klíčiť avokádová kôstka

zanaz
1. okt 2024

Ahojte, konečne mi začala klíčiť avokádová kôstka, avšak teraz neviem ako ďalej.
Doteraz som to vždy skúšala tak, že som ju prichytila špáratkami nad pohárom s vodou (neúspešné pokusy).
Tentokrát ju mám v uzatvárateľnom vrecku s obrúskom.
Ako dlho ju tam môžem nechať? Prípadne kedy môže ísť do zeme?
Za každú radu vopred ďakujem. 🙂

ariannazara
1. okt 2024

Ja som vopchala normálne kostku rovno z avokáda do hliny a už je veľký. Už môžeš

marcelik88
1. okt 2024

No ja by som zase ešte počkala a do zeme ju zatiaľ nedávala 😀

suzitok
1. okt 2024

Ja by som ju nechala ešte v tom vrecku s obrúskom, kým sa nevytlačí úplne výhonok a nebude tam náznak pevnejšej stonky, či lístku a potom by som zasadila...

klotildabazarik
1. okt 2024

@zanaz za aký cas vyklicil,

zanaz
autor
1. okt 2024

@klotildabazarik Zhruba po týždni sa začala otvárať, za ďalších dva a pol t. vidíš na fotke.

caray
1. okt 2024

ešte je skoro zasadiť do zeme, verte mi 🙂 skúšala som to takto a nič z toho nebolo, radšej by som ešte počkala. čím dlhšie, tým lepšie. 😇

pazickaterez
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
levantinka
1. okt 2024

Ja som uz vypestovala vela avokad. Ak mas doma teplo tak ju mozes uz zasadit do hliny. Ak nie daj do vrecka a pockaj kym este viac sa nevytiahne koren a rastlinka.

0silvia0
1. okt 2024

@levantinka mne avokádo takto pred rokom samé vyklíčilo na komposte, našla som tam už cca 15 cm rastlinu. Už má rok a teraz neviem čo s ním, ako sa to zastrihuje? Má asi meter.

levantinka
1. okt 2024

@0silvia0 ja ich nezastrihujem, dari sa im vsak najlepsie v sklenniku. Potom rastu ako dive. Ked maju podmienky vlhko a teplo je to idealne.

0silvia0
1. okt 2024

@levantinka nemam sklenik. Ale ked ho nezastrihnem, do akej vysky narastie?

levantinka
1. okt 2024

@0silvia0 pri spravnych podmienkach moze za rok narast priblizne pol metra, ale to sa casto nestava. Zalezi vzdy od vela faktorov.

mimikarol
1. okt 2024

Ešte ju nechaj a keď bude mať väčší ten vyhonok tak prepichni sparatkami a daj do vody. Len pozor aby to prepichnite nebolo vo vode.

0silvia0
1. okt 2024

@levantinka no mne sa zda uz prilis velka

levantinka
1. okt 2024

@0silvia0 tak avokado je strom, prirodzene bude ta rastlinka rast stale vyssie. Mozno by som ho presadila do vacsieho kochlika uz.