Ahojte, konečne mi začala klíčiť avokádová kôstka, avšak teraz neviem ako ďalej.
Doteraz som to vždy skúšala tak, že som ju prichytila špáratkami nad pohárom s vodou (neúspešné pokusy).
Tentokrát ju mám v uzatvárateľnom vrecku s obrúskom.
Ako dlho ju tam môžem nechať? Prípadne kedy môže ísť do zeme?
Za každú radu vopred ďakujem. 🙂
No ja by som zase ešte počkala a do zeme ju zatiaľ nedávala 😀
Ja by som ju nechala ešte v tom vrecku s obrúskom, kým sa nevytlačí úplne výhonok a nebude tam náznak pevnejšej stonky, či lístku a potom by som zasadila...
@zanaz za aký cas vyklicil,
@klotildabazarik Zhruba po týždni sa začala otvárať, za ďalších dva a pol t. vidíš na fotke.
ešte je skoro zasadiť do zeme, verte mi 🙂 skúšala som to takto a nič z toho nebolo, radšej by som ešte počkala. čím dlhšie, tým lepšie. 😇
Ja som uz vypestovala vela avokad. Ak mas doma teplo tak ju mozes uz zasadit do hliny. Ak nie daj do vrecka a pockaj kym este viac sa nevytiahne koren a rastlinka.
@levantinka mne avokádo takto pred rokom samé vyklíčilo na komposte, našla som tam už cca 15 cm rastlinu. Už má rok a teraz neviem čo s ním, ako sa to zastrihuje? Má asi meter.
@0silvia0 ja ich nezastrihujem, dari sa im vsak najlepsie v sklenniku. Potom rastu ako dive. Ked maju podmienky vlhko a teplo je to idealne.
@levantinka nemam sklenik. Ale ked ho nezastrihnem, do akej vysky narastie?
@0silvia0 pri spravnych podmienkach moze za rok narast priblizne pol metra, ale to sa casto nestava. Zalezi vzdy od vela faktorov.
Ešte ju nechaj a keď bude mať väčší ten vyhonok tak prepichni sparatkami a daj do vody. Len pozor aby to prepichnite nebolo vo vode.
@levantinka no mne sa zda uz prilis velka
@0silvia0 tak avokado je strom, prirodzene bude ta rastlinka rast stale vyssie. Mozno by som ho presadila do vacsieho kochlika uz.
Ja som vopchala normálne kostku rovno z avokáda do hliny a už je veľký. Už môžeš