Vianočný kaktus nechce rozkvitnúť

nikamo77
13. nov 2024

Ahojte viete mi poradiť ,,recept" aby mi kvitol vianočný kaktus?...nie a nie rozkvitnúť🙂

viestta
13. nov 2024

@nikamo77 kazdy rok ho prestanem polievat na zaciatku oktobra, teda prvy oktobrovy vikend polejem posledny krat, potom je na suchu az kym sa neobjavia prve puky. Kvitne kazdorocne a vydatne. Dalsia vec je, ze nema rad mokro pri korenoch, najlepsie sa im dari vo vzdusnych substratoch pre orchidey a bromeli, pretoze su to rovnake epyfyty ako vacsina orchideii a bromelii. Potrebuju obdobie pokoja aby vytvorili kvety.
Skus ho nepolievat a rozkvitne, aj ked to asi na Viance nestihne.

juja_01
13. nov 2024

@viestta škoda, že som tvoj komentár prečítala až teraz ... pred chvíľou som poliala ten môj, ktorý tiež ženie len listky a kvietky už 3 roky žiadne :D

viestta
13. nov 2024

@juja_01 tak ho uz nepolievaj a necha preschnut, urcite do jari rozkvitne

juja_01
13. nov 2024

@viestta vyskúšam, ďakujem 🙂

hankab
13. nov 2024

@nikamo77 myslim, ze potrebuje chladnejsiu miestnost. Babka ho mavala vzdy na chlsdnej chodbe, cca 15 stupnov a kvitol ako blaznivy.

kiwi3
13. nov 2024

@viestta ja som to raz skusila, nepolievat a dat do chladnejsej miestnosti, a zdochol.
@hankab

jaond19
13. nov 2024

@nikamo77 citala som, ze potrebuje teplotný šok. Moj kaktus som "šokovala" chladom uz niekolkokrat a najblizsi šok bude do koša, lebo 3 roky bez kvetu ma uz rozculuje :D

nikamo77
autor
13. nov 2024

@viestta Ďakujem za info...vyskúšam👍🙂

nikamo77
autor
13. nov 2024

@viestta
@viestta Ďakujem za info....vyskúšam🙂👍

guudy
13. nov 2024

Mne bohato kvitnu na parapete na juznej strane. Ale mame tam teraz chladno. Suhlasim, ze nepolievat.
Aktualna foto 🙂

katica06
13. nov 2024

@nikamo77 nič s nimi nerobím, ešte každý rok bohato zakvitli

zuzinabila
13. nov 2024

@viestta neviem. ja moj polievam každý týždeň celý rok a už kvitne🙂 mám ho na severnej strane na chladnejsej chodbe

zuzinabila
13. nov 2024

@hankab to je aj prípad môjho 🙂