@nikamo77 kazdy rok ho prestanem polievat na zaciatku oktobra, teda prvy oktobrovy vikend polejem posledny krat, potom je na suchu az kym sa neobjavia prve puky. Kvitne kazdorocne a vydatne. Dalsia vec je, ze nema rad mokro pri korenoch, najlepsie sa im dari vo vzdusnych substratoch pre orchidey a bromeli, pretoze su to rovnake epyfyty ako vacsina orchideii a bromelii. Potrebuju obdobie pokoja aby vytvorili kvety. Skus ho nepolievat a rozkvitne, aj ked to asi na Viance nestihne.
@viestta škoda, že som tvoj komentár prečítala až teraz ... pred chvíľou som poliala ten môj, ktorý tiež ženie len listky a kvietky už 3 roky žiadne :D
@nikamo77 citala som, ze potrebuje teplotný šok. Moj kaktus som "šokovala" chladom uz niekolkokrat a najblizsi šok bude do koša, lebo 3 roky bez kvetu ma uz rozculuje :D
@nikamo77 kazdy rok ho prestanem polievat na zaciatku oktobra, teda prvy oktobrovy vikend polejem posledny krat, potom je na suchu az kym sa neobjavia prve puky. Kvitne kazdorocne a vydatne. Dalsia vec je, ze nema rad mokro pri korenoch, najlepsie sa im dari vo vzdusnych substratoch pre orchidey a bromeli, pretoze su to rovnake epyfyty ako vacsina orchideii a bromelii. Potrebuju obdobie pokoja aby vytvorili kvety.
Skus ho nepolievat a rozkvitne, aj ked to asi na Viance nestihne.