Vianočná ruža začala opadávať

dracikdrahosko
9. júl 2024

Ahojte dievčatá, chcem vás poprosiť o pomoc s vianočnou ružou. Od decembra až do teraz mi krásne kvitla, vyhnali dokonca nové listy. A zrazu začala takto opadávať a listy žltnuť. Myslíte, že ju mám už ostrihať alebo nechať ešte tak? A aký je ďalší postup po ostrihaní? Kedy už treba dávať do tmavej miestnosti? Ďakujem za všetky rady.

sandokanka36
9. júl 2024

ako uprimne? 😀 mozes si pogratulovat ze ti vydrzala az do teraz od decembra 😀

cacianka
9. júl 2024

po kúpe si ju aj presadila ? asi nie, kvetiny sa vysádzajú do tzv. výsadbového substrátu, do maleho kvetináča, iba na množenie, rýchlenie k nárazovému/ príležitostnému predaju. ked rastlina žije ďalej, potrebuje novú zeminu kvôli živinám a cca 6 týždňov po presadení aj prihnojovať.
taktiež si myslím, že nemá vhodný ozdobný biely kvetináč - je tesný, nemá tam vetranie po bokoch na odparovanie vody odspodu.
mmch. tie červené sú listy, kvety sú nenápadne drobné žlté guličky

guudy
9. júl 2024

@sandokanka36 suhlasim, ja uz nekupujem vobec, lebo u nas jej opadaju listy najneskor do tyzdna. Bez ohladu na starostlivost..

viestta
9. júl 2024

Mozes ju teraz ostrihat, celkom na kratko, nechaj na kazdom vyhone 3 - 5 ociek, presadit do vzdusneho substratu, nejlesi je cerstvy substrat so zasobou zivin. Do tmy ju treba zacat davat niekedy na prelome septembra a oktobra, ked su uz noci dlhsie ako den a v tme ma byt viac ako 12 hodin. Ale nie do tmavej miestnosti, do uplnej tmy

floren
9. júl 2024

@dracikdrahosko nepreliala si ju? Ja už mám jednu 5 rokov