Tipy pri zariaďovaní terasy

otilia16
31. júl 2023

Ahojte, sme mladá rodinka, kúpili sme starší domček a pomaly prerabame. Práve prišlo na výstavbu terasy.
Máte nejaké dobré tipy, nápady k tejto téme? 🙂 Ocením každý nápad, čím viac kreativnych duší tým lepšie. Napr chcela by som samozrejme nejaké kvety/ možno palmy do kvetináčov, prežijú však v zime vonku? Závesné kvetináče, ideálne muškáty? Alebo bylinky? Fakt poteší každá inšpirácia a nápad 😉 hocijaká drobnosť, blbosť, skúsenosť

h2
31. júl 2023

@otilia16 Hlavným hrdinom našej terasy je záhradný gril, teraz v lete maximálne využívaný. Kvety tam nemám, terasa je zastrešená a všade naokolo je záhrada, takže na terasu som už žiadne kvetináče nedávala. Potom tam už máme len sedenie a domček pre mačky a to je všetko.

lamonita
31. júl 2023

Levanduľa!!! Ale troska ďalej od terasy. Ja ju mam bezprostredne vedla a mam včely osy a haved😒😒😒

luccija
31. júl 2023

@lamonita aj ja a to bola chyba.A pes naháňa osy a, keď je levanduľa odkvitnuta a zaprší všetko mi ide na terasu.Je mi jej ľúto mám ju okolo celej terasy krásne vonia, ale stále rozmýšľam dať ju preč a mať tam kaktusy a popinave skalnicky niečo nízke a nenarocne
@otilia16 skús pozrieť na Pintereste ja sa tam chodím kochať.Su palmy, ktoré vydržia do mínus 15.Ja mám kaňu v kochliku na jeseň treba vybrať hluzy do garáže.Zalzi aku máš terasu či aj stenu mne sa páčia popinave kvety.Skoda, že nemám fotku na jej máme robil otec hrantiky a pekne ich si ich vysadila skúsim vypýtať fotku.
Ja mám v lete na terase klasiku letničky petunie, milión bellky.Ak nemáš úplne slnko tak hortenziu do kochliku.

h2
31. júl 2023

@luccija Prepáč, nedalo mi, viem, že si myslela kanu, ale kaňa v kochlíku ma pobavila. 😁