Suchý karafiát

tinky2552
8. júl 2024

Ahojte, som pestovateľ začiatočník 😀 kúpila som si minulý týždeň karafiát. Je pekne v kvetináči, čítala som že na úspešné pestovanie treba aby mal priame slnko. Tak ja som ho teda dala na parapet aby mal dostatok slnka (z vonku) no je celý vysušený. Čo mám prosím Vás robiť? Fotku momentálne nemám, keďže nie som doma ale keby je treba na lepšiu diagnostiku viem doložiť do komentára večer keď budem doma. Vďaka za všetky pripadne rady 💐💐

viestta
8. júl 2024

A polievala si ho? Lebo ano, potrebuje slnko ale bez vody to nejde

mk1111111111
8. júl 2024

Predpokladam, ze zhorel. Isto mal maly koflik a tak na tomto praziacom slnku nevydrzal. Korene da prehriali a listy zoschli. Mala si ho dmzasadit do zeme na slnecnu stranu.

lesna_vila
8. júl 2024

začala by som tým odkiaľ rastlinka bola, ak z nejakého supermarketu, tak je potrebné aby si na priame slnko zvykala postupne. Ďalej kochlík- presadila si ju? Kvety sa predávajú tak, aby akurát prežili distribúciu a predaj. Doma ich treba dať do zeme alebo aspoň do poriadne veľkého kochlíku. A čím horšie podmienky- väčší úpek, tým viac pôdy potrebujú, aby sa neuvarili. Treba myslieť aj na farbu, tmavé sa viac rozpália. Je nutné zabezpečiť odtok vody- podmiska, v prípade samozavlažovacích kochlíkov chápať ako fungujú a neprelievať. V extremnom počasí poliať ráno aj večer.