Smradľavá voda zo studne

27. aug 2024

Ahojte.Prosím vás neviete čo by mohlo pomôcť na silný zápach vody ktorý pripomína kombináciu železa, vajec.
Voda bola viackrát na rozbor a vraj je v perfektnom stave.Toto leto začala neskutočne zapáchať.Ja som z toho smradu už zvracala.
Vody je v studni kopec, nie je tam nič čo by tam byť nemalo, vyzerá byť čistá.Savo nepomohlo.

andrea_82
27. aug 2024

Voda je pravdepodobne silno mineralizovana, tam asi pomozu len nejake profesionalne filtre. Podobny zapach, ako opisujes, ma mineralna lieciva voda v kupeloch v Nimnici kusok od nas.

oriesocek
27. aug 2024

Prosim, kde mas studnu (obec) a aka je jej hlbka aky rozbor si mala robeny?

autor
27. aug 2024

@oriesocek Studňa má 14m.Rozbor bol nejaký všeobecný hlavne sa skúmalo či je voda pitná.Nikdy takto nezapáchala, pila som ju bežne.
Studňa sa nachádza v rekreačnej, ale veľmi neobývanej oblasti pri lese.

autor
27. aug 2024

@andrea_82 Naša voda takto nikdy nezapáchala, neviem čo sa s ňou stalo, ale to je taký smrad, že si ledva zuby viem umyť.Skúsime hocičo lebo aj umyť riady bez napínania na zvracanie je pre mňa problém.
Presne tak smrdí ako píšeš ako nejaká mineralizovaná voda.

fido69
27. aug 2024

@autorka napísala "zápach vody ktorý pripomína kombináciu železa, vajec"
To je celkom vážne. Podľa všetkého obsahuje sirovodík. Sirovodík je jedovatý plyn. Muselo do nej niečo preraziť z podložia. Urobte si nový rozbor. 😉

hara_vara
28. aug 2024

savo?

autor
28. aug 2024

@fido69 Áno presne to si myslíme aj, že obsahuje sirovodík

autor
28. aug 2024

@hara_vara To nepomáha

evaplev
30. aug 2024

Vyčerpať všetku vodu vyčistiť dno. Dá sa kúpiť taký prášok na dezinfekciu vody v studni len neviem už ako sa presne volá tak potom vyčistení dať do studne ten prášok. Uvidíte či pomôže. Treba znovu potom aj rozbor spraviť. Nám tiež takto začala smrdieť toto leto. Dostali sa tam slizniaky ktorých je teraz strašne moc. Treba zatrieť všetky otvory aj úplne malé aby sa nič nedostalo dnu.

simca06022011
30. aug 2024

to mate kopanu/vrtanu studnu? je zabezpecena?
ale teda treba ti riadny rozbor vody, pojdes do labaku, daju ti nadoby, naplnite, odnesiete...
Inak mne takto smrdi voda zo studne (ale vrtana, 40m, nema sa mi tam co a ako dostat, bola riadne zabehnuta, voda sa vypusta, napusta, je zaizolovana, nevlieva sa tam nic), hlanve ak sa riadne nepouziva, a nie je to z nicho ineho ako bakterie v potrubi, zelezite myslim su to (dokonca lahko sa to da zistit, povlak sa z nich robi aj vo filtroch a rurach). Mame riadnu filtraciu + treba na to savo, to zvykne vsetko vycistit a voda prestane smrdiet = pokym zase neprestaneme pustat vodu, nestoji to v potrubiach a tak. Niekedy fakt len chvilu smrdi, kym odtecie to co je v rure, baterii, ked to nefunguje, viem oc musim ist robit...
Rozbor mame v poriadku, tesne pod hranicou mame zelezo, mangan, ale aj napr dost vapnika/magnezia mame.. bakterie nic... cize doslova mineralka a ked to stoji v potrubiach je to konecna... je na to aj trvale riesenie, predavaju na to filtraciu co demineralizuje vodu. Ale to sme zatial nechceli.
ALE ak chces odstranit problem v prvom rade presne musite vediet aky mate... cize riadny rozbor spravit, aktualny. A povedat aky mate problem, odporucia vam ake parametre dat skontrolovat. my sme isli, ovonala vodu v labaku zena a povedala presne co si mame dat skontrolvoat (aby sme zase nedavali 150EUR rozbor vsetkeho... )