Skúsenosti s terasovým sedením

monika35493
28. jún 2023

Ahojte baby, prepáčte, že otázka trochu mimo modrého koníka, ale my ženy predsa vieme najlepšie 🙏🏼😂
Máte skúsenosti s terasovým sedením z UMELÉHO RATANU? ( po pár rokoch ) Terasa je prekrytá zhora, sedenie by zostávalo cez zimu na terase+ praží tam slnko len do nejakej 11h doobeda. Ísť do toho či nie ? Zainvestovať radšej do poriadneho kovu ?
Ďakujem 🥰

eliska13
28. jún 2023

@monika35493 nie, ratan určite nie

tenerifka
28. jún 2023

@monika35493 my sme mali umely ratan na starom dome, je pravda, ze tu mame extremne slnko celych 12 mesiacov v roku, a ten material po asi 5-tich rokoch popraskal. Teraz na novom dome mame drevo-jedalensky set z teky a kresla z acacia (IKEA). Je to ciastocne v tieni, ale vlky morsky vzduch a horuce pocasie na to posobi.Ani po 5-tich rokoch tomu nic nie je, ale u nas je minimalna teplota v zime v noci mozno 13-14º, takze netusim, co by s tym urobili mrazy, su to predsalen tropicke dreviny.

melanta
28. jún 2023

Áno, ak kúpiš kvalitný ratan, vydrží roky bez toho, aby popraskal či stratil farbu. Ale bavíme sa v takom prípade o kvalitnom drahom nábytku, kde zostavy nestoja pár stoviek ale pár tisic. Pozri Exterio, Bamboo, Ratanea. Ratan a kov je dosť rozdiel. Išla by som po tom, čo sa hodí k terase, podlahe a domu a potom teda čo dovolí rozpočet.