Sadenie tulipánov

neferneferuaton
14. okt 2023

Ahojte mate skúsenosti so sadenim tulipanov do misiek ktore sa následne zakopu do zeme? Alebo sadite tulipany len volne do zeme.

viestta
14. okt 2023

Neviem ci myslis misky, ktore sa potom vyberu a tulipany sa rychlia alebo specialne kosiky pre cibuloviny, ktore ulahcuju ich vyberanie po odkvitnuti.
V kazdom pripade, do misiek ich vysadit mozes. Mozes ich vysadit aj do kvetinacov, ktore mozu ostat na mieste chranenom pred dazdom a snehom a mozes ich po jarovizacii (presli obdobim chladu aspon 4 tyzdne) nosit do interieru a rychlit. Po preneseni do tepla vykvitnu v prebehu 6 az 8 tyzdnov, zavisi od odrody.

cacianka
14. okt 2023

@neferneferuaton máme voľné v zemi. Ale u svokry je veľmi piesočnatá zemina, tam je lepšie zasadiť do misiek. Nakoľko sa dosť stiahnu do hĺbky. Alebo keď hrozí nebezpečie zozratia hlodavcami.
Nemusíš kupovať tie speci misky- používam tie plastové obaly v ktorých sa predáva ovocie. Majú dierky, prebytocna voda odtecie, korene prerastú a keď budeš vykopávať, nájdeš ľahšie, dokonca aj druh vieš napísať fixkou na plast

neferneferuaton
autor
14. okt 2023

@viestta ano myslim tie, ktore nasledne ulahcia vybratie z pody po odkvitnuti

neferneferuaton
autor
14. okt 2023

@cacianka ok vdaka za tip

viestta
15. okt 2023

@neferneferuaton tie pouzivam len na gladioly. Tulipany zasadim a nikdy nevyberam

laurita285
15. okt 2023

@viestta nevieš poradiť kde kúpiť košík proti hlodavcom? Nám nikdy nič nevykvitne lebo to zožerú myši 😀 nikdy som to nikde nevidela

viestta
15. okt 2023

@laurita285 mozes pouzit akykolvek kosik, nemusi byt ten specialny. Alebo pouzit zajacie pletivo, uz som citala aj o pouziti tych sietok, v ktorych predavaju zemiaky. Vylozit tym jamu, prelozit aj hore cez cibulu a zasypat

cacianka
15. okt 2023

@laurita285 ak kupuješ ovocie v tých plastových kelimkoch, odkladaj. Ušetris €, a sú vyššie ako tie kupované. Alebo hocijaké plastové nádoby z domácností, odrezes , urobíš dierky na odtok a zadarmo.