Ahojte,
chceme na chatu - kde nechodíme každý deň, niečo zasadiť do záhonu.
Čo by som mohla zasadiť, čo nepotrebuje príliš veľa starostlivosti, tým, že to bude na chate? Rajčina, paprika, bylinky?
Ďakujem aj za akékoľvek rady 🙂
@bellaa3007 tekvice, cukety...minulý rok som sa o tej vôbec nestarala len úrodu zbierala 🤩
@majusik1304 oni tiež kus polievať potrebujú ale ak je dobrý rok že aj dosť vlahy alebo tienisté miesto tak verím že kopa vyrastie
Ani my nepolievame rajčiny každí deň. Budú prasknuté a nebudú mať sladkú chuť. Papriky treba polievať. Tekvice, uhorky, fazuľe milujú sucho, hrášok, cibuľa
baby a bilinky?
@stvura a prosím vás taky spenat, salat ?
@bellaa3007 špenát, šalát ľúbia zožrať vtáky🙂dala by som bylinky
Jahody, sú aj stalerodiace odrody.
Na hrasok je uz neskoro, ten sa uz zbiera...
Aj stavel mozes skusit, ak to zvyknete jest.
Ale teraz uz asi fakt len priesady, lebo na klicenie zo semien je uz sucho, treba polievat.
@stvura jaj tak u vás v New Castle je teplo, my sme tak 3-4 týždne po zadu ( aj keď tento rok je všetko vpredu) jahody kvitnú a viažu sa ...zemolez už mám zrelý to je ako prvé furt. Hrach zatiaľ po kolená bez kvetu, mal 10cm keď prišiel 5 stupnovy mráz, orechy čo boli krásne zakvitnute tak sa teraz po biede spamätávajú ani neviem či dáke orechy budú, marhule žiadne a hrozno hurá dačo sa ukazuje nejaké kvety aj keď jeho tiež omrazilo.
@bellaa3007 papriky rajčiny nie, oni potrebujú denne polievať.
Fazuľu zasad, zemiaky, fazuľku na zeleno.