Dobrý deň, idem si k vám po radu. Poznáte nejaký prípravok proti rastu trávy. Rastie ako divá a nestíhame ju kosiť keďže je 30 arovi pozemok. A chodíme do práce.
@madeincssr robotická kosačka by to neutiahla
A v druhom rade ja hľadám nejaký prostriedok proti rastu trávy
Ak nemate pozemok “od ruky” co tak skusit ovce ? 🤪
@erik224 nie ďakujem
To by ich tu niekto ukradol
Prečo by to neutiahla? Tritisíc štvorcov to zas nie je nekonečno.
Keď chceš trávu zabiť, tak Round up, Caput green a podobné takzvané totálne herbicídy. Počas slnečného dňa postriekaš, ono to vsiakne cez listy, rastlina si to rozprúdi do celého tela a jak slnko svieti, ten glyfosfát, či čo to je, sa aktivuje, začne byť jedovatý a do 14 dni ti to komplet vyschne nažlto. Keď to necháš tak, tak máš pokoj minimálne 3 mesiace.
@thirstymonk vy ste zlatý/ á ďakujem pekne a kde to môžem zakúpiť
Takmer v každych zahradnych potrebach. Veľke reťazce ako obi/hornbach maju tiež, zavše aj stavebniny, možno aj drogeria
@thirstymonk vsak to jej kompletne vyhubi travu.
Tak načo máte pozemok, ktorý chcete postriekať herbicídom a všetko na ňom spáliť? Aký to má význam?
@thirstymonk neblazni, ved to totalne travu znici. Aj vsetko ostatne. Ak sa nemylim, Round up je v niektorych krajinach zakazany, je to strasne chemicke svinstvo.
Autorka, ja by som cast pozemku nechala tak, nech si trava rastie. Alebo - sused na pozemok natiahol a upevnil ciernu foliu, kym staval, mal ju tam vyse roka a nic mu tam vtedy nerastlo.
Nemoze na vacsej casti ostat luka, ktoru 3x do roka pride sused, ktory chova zajace alebo nieco ine pokosit?
Nemusite predsa kosit celu plochu kazdy tyzden. Zalozte na casti pozemku luku.
Koste len tolko travnika, kolko vyuzivate, ten najblizsie k domu. Ten zvysok nechajte rast ako luku a to staci pokosit 2x v roku
Ked postriekas travu totalnym herbicidom, vyriesis to na tuto sezonu. Prirodu neprecuras, o rok ti tam budu rast buriny. A nie hocijake. To este len bude zabava. Prerastena prava je proti tomu nic
Presne, nechajte travnik tak a koste len to co potrebujete. Ako chemiu do prirody striekat.. normalna si? a okrem ineho o rok tam budes mat miesto travy haldu buriny... Daj si tam jednu kozu a pozerie ti vsetko, alebo ovcu. Alebo ponukni na kosenie niekomu kto ked to bude vyssie pride a seno si pohrabe a vezme.
zasa 30arov nie je ziadna katastrofa :D
@thirstymonk OMG! Čo to tu odporúčaš? Glyfosát je zakázaný v celej EU!
Stačí kuknúť do wikipédie čo je to za prevít.
https://sk.wikipedia.org/wiki/Glyfosát
Firma Monsanto spoločnosti Bayer AG musela zaplatiť 2,2 miliardy dolárov používateľovi herbicídu Roundup, ktorý mu spôsobil rakovinu. Glyfosát bol už nájdený aj v ľudských spermiách. Je to svinstvo.
A pritom stačia dve ovečky... 😨
Alebo este zopar husí :D tie mame my, kosit sa nemuselo vobec roky a postrazia dvor lepsie ako pes:D kym som ich nevystahovala na kraj pozemku
Kupte si traktor a povozte sa raz za tyzden. Spojite prijemne s uzitocnym. 😁https://www.hecht.sk/zahradny-traktor-hecht-516...
Môj brat dával pokosiť jednému dôchodcovi ten bol rád, že si zarobí a brat bol zas rád, že je pozemok pokosený
Prepáč čo by neutiahla ? Máme 5000m2 a máme robotickú kosačku a niečo nie rovný pozemok. Trávu už ani neriešime
Round up je rakovinotvorny.v usa ludia vyhrali sudy, kvoli rakovine z round upu.ani do ruky by ssom to nechytila, nieze striekat na pozemok.
@katarinaforever aku mate konkretne na nerovny pozemok? Resp.aky uhol stupania zvladne?
Hneď som si spomenula na tento, žiaľ veľmi pravdivý, text:
https://relaxmagazin.sk/kde-sa-stala-chyba-pouc...
@fineta jasne lebo ja mam peniaze na traktor
@watermelon je veľmi nerovný diery sú tam čiže ťažko niečo tam pokúsiť
Pokosiť
Ak by ste sa predsa len rozhodli nechat travu. Mame nerovny teren, krtince, diery, podupane ovcami, kosime cca rovnaku plochu ako vy. Kvalitna kosacka. Kosit radsej pravidelne, vysoka trava sa muzovi uz zle kosi a nechceli sme este aj bubnovu kosacku. Travu vyhadzujeme, nezbierame do kosa. Pozemok sa postupne zrovnava a lepsie sa kosi. Teraz na jar, ked je teplo a vela prsi, tak rastie trava viac. V lete kosime menej. Kde chodime denne kosime castejsie(nie viac ako 1krat za 2 tyzdne) a snazili sme sa to vyrovnat, kde nechodievame, tak staci 3krat na jar a 2krat v lete, pripadne este1krat na jesen. Ak nekosime popri plote krovinorezom, tak to ide rychlo.
tak si ho vybetónuj
A byvate na tom pozemku? Je rovny bez mnozstva prekazok? Roboticku kosacku nezvazujete (neukradli by vam ju tam)? Nejaky brigadnik (miestny dochodca alebo mladik) by za rozumny peniaz nekosil tyzdenne/dvojryzdenne?