V malej predzáhradke pred domom mam kombináciu 6 ihličnanov. Chcela by som tam ešte zopár rastliniek a premýšľala som aj nad nízkou okrasnou trávou ako je napr. kostrava sivá alebo medvedia. Hodí sa to k ihličnanom, čo myslíte? Potrebujem nezaujatý názor :D
Tiez akurat riesim predzahradku, velmi ma to bavi. Sadim ako pride, co sa chyti, to ostane 🙂. Ale co som chcela poradit, ze som googlila a na nete je ohladom toho dost rad, skus pozriet.
Ahoj, skús rastlinky ktoré majú rady tieň, heuchery, hosty, čemerice, astilby, pekný deň
Zbehovec je tiež pekný
Aj rhododendron je pekný a sú aj vzrastovo menšie druhy
Čo som sa naučila ja pri tvorení vlastnej záhrady na chalupe je, že pôda sa dá vyživiť, obohatiť , ale svetelné nároky neoklameš🙂
Túto otazku s fotkou a orientáciou predzahradky daj do záhradkárskej skupiny Kvety, zahrada...na FB, poradia ti odborníci.
Podľa mňa nie... Tráva skôr ku kvetom, trvalkám
Po estetickej stranke sa podla mna moze hodit. Otazka je, ci sa to tam bude citit dobre - na toto neviem odpoved, az tak sa v tom nevyznam.
Vseobecne k ihlicnanom by som dala rastliny, ktore znasaju ilovitu podu a aj tien, teda neviem ake su to ihlicnany, ale asi raz narastu.