Poraďte stromček do malej záhrady

31. máj 2024

Dobrý večer.Hladam stromčeky ovocné,ktoré by som vysadila k plotu kvôli súkromiu a jasne,aj ovociu.Kde a čo kúpiť?som z okolia Ba

tundra
31. máj 2024

Neviem ci vytvori ovocny stromcek dostatocnu barieru na sukromie🧐

zalka
31. máj 2024

Skús si pozrieť čo to o muchovníkoch https://www.rastlinky.sk/blog/muchovnik-pestova..., iným názvom jedlý živý plot.
Mne to chutí.

autor
1. jún 2024

Ďakujem Vám.😊

autor
1. jún 2024

@tundra čo by si odporučila,ak tak...sme juhozapad

autor
1. jún 2024

Chcela by som aj ovocný nejakú,ale teda najmä urobiť si to súkromie.Chcela by dom tráviť v záhrade viac času a teda všade naokolo sú len pohostinstvá so zahradkami a pod.Cize nemáme žiadne sukyomiena Tom dvore.Este mam dieťa so zťp a chcela by som tam s ním tráviť vo najviac času,no zároveň si ťažko nájdem čas sa veľmi o to starať

tundra
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
denka259
1. jún 2024

Ako zivy plot poslúži aj aronia

katica06
1. jún 2024

Mám doma arómiu aj muchovník ale to sú kríky nie stromy, neviem akú máš velkú záhradu ale.toho treba dosť kusov a toľko plodov konzumovať nehrozí. Proti nežiadúcim pohľadom susedom sa dajú kúpiť zelené siete/plachty. Pozri toto sused má takto ovocné stromky.
https://zahrada.pravda.sk/zahrada/clanok/668174...

Prípadne ešte ďalšie kríčky ríbezle,kosti,egreše

tinkavvv
1. jún 2024

Ja mam ovocne stromy zasadene do palmety - natahane droty a stromy su "ploche", vytvaraju zelenu stenu.

mk1111111111
1. jún 2024

Ako pise
@tinkavvv , alebo na hustejsie zasadit stlpovite ovocne stromy, maju olistenie uz od spodu kmienka

margotka17
1. jún 2024

Daj si tuje smaragd a nasad si ovocné stlpovite stromčeky. My už objednáme čerešne, slivky sú ešte zelené a marhuľa nekvitla tohto roku, keďže ju máme len druhý rok. Máme aj Zemolez 2 kricky, je to skore ovocie, už začiatkom mája sme oberali. Aj 4 kricky čučoriedok máme, tie sú vysoké cca 170 CM, ale musíš zasadiť do kyslej pôdy, tu sme kupovali. Aj ríbezle máme aj Arómou. Tá je taká dosť trpká, ale dávam ju do medu, má veľa vitamínu C.

margotka17
1. jún 2024

@denka259 naša aronia má výšku cca 100 CM a to ju máme už viac ako 5 rokov. Skôr by som čučoriedky nasadila, tie narástli statočne a všetko zavaram aj dzemujem a mrazim.

autor
2. jún 2024

Ďakujem Vám 😊

feb13
6. jún 2024

Stlpove ovocne stromy a urcite ich budem objednavat odtialto:
https://www.tutifruti.sk/stlpove-ovocne-stromy-...
Stlpove ovocne stromy sa vraj mozu sadit az na 1 m od seba, ale ak mas priestor, kludne daj ich dalej, aj 3 m a nemusis ich vychovavat vyslovene stlpovito, mozes im nechat korunu trochu rozrast do sirky. Aby si mala viac ovocia. Vraj niektore rodia na konci konarikoch a niektore dalej od konca na viacrocnych konaroch, treba to odsledovat a podla toho rezat - aby si neodrezala buducorocnu urodu.
Pokial neplanujes striekat, urcite kupuj len stromy oznacene ako vhodne na bio pestovanie, inak budu na 99% chore.
V okoli Bratislavy mozes pestovat asi vsetky bezne druhy ovocia. Jedine broskyna moze mat problem, ak ste na Zitnom ostrove (neviem z ktorej strany ste od BA) tam je vapenata poda, ktoru vacsina podpnikov broskyne neznasa, ale aj tu mozes zasadit, len treba pocitat s kratsou zivotnostou.

autor
7. jún 2024

@feb13 ďakujem😊