Ahojte. V kancelárii máme veľa okien a svetla, ale priamo slnko na poličku svieti asi len skoro ráno, alebo možno aj vôbec. Aké rastliny by sa mi tam hodili výškou vzrastu? A ideálne také ťažko zničiteľné?
Mám lopatkovec, philodendron Green princess, fialku a pani neznámu. Rozmýšľala som nad nejakým menším svokriným jazykom. Ale nie som z neho nejak extra paf. Alebo mám doma tradescandiu ale neviem akú, má také malé, husté, fialovo-biele lístky, ale nie je to nanuk. Len mi je ľúto z nej zobrať odrezky, lebo ju mám dosť maličkú a konečne začína hustnúť 😂😂
Nemáte pocit, že ten lopatkovec má biedne, malé lístky a dosť veľký kvetináč? A to mu ešte poriadne vychádzajú korene z kvetináča vo vnútri!
Prečo má philodendron tie spodné listy vždy také zvädnuté aj keď je dobré poliaty? Včera poobede som ho poriadne zaliala..
A čo je to malé zelené? Nepripadá mi to ako dracena, aplikácia nepovedala nič rozumné, lopatkovec to určite nie je a dostala som to ako odrezok s tým že je to "z veľkého stromu". A prečo mu schnú konce listov? Mala by som ho rosiť?
Ďakujem za všetky rady 🙂
nádchovník, zelenec, prýštec, aglanoema, šáchor, zamiokulkasm krotón, begónia, koleus, čínska ruža a veľa iných.
dajú sa lacno kúpiť v billa, tesco, kaufland, lidl, a potom presadiť.
To male zelene bude s najvacsou pravdepodobnostou dracena, mozno juka. Tazko povedat. Konce listov mozu schnut z toho, ze obcas stoji v blate. Tie obaly na kvetinace nie su najstastnejsie riesenie.
Lopatovec treba prihnojit, ked sa ti zda, ze zakrpatel