Poraďte mi s rastlinkami v práci

buberova
20. jún 2023

Ahojte. V kancelárii máme veľa okien a svetla, ale priamo slnko na poličku svieti asi len skoro ráno, alebo možno aj vôbec. Aké rastliny by sa mi tam hodili výškou vzrastu? A ideálne také ťažko zničiteľné?

Mám lopatkovec, philodendron Green princess, fialku a pani neznámu. Rozmýšľala som nad nejakým menším svokriným jazykom. Ale nie som z neho nejak extra paf. Alebo mám doma tradescandiu ale neviem akú, má také malé, husté, fialovo-biele lístky, ale nie je to nanuk. Len mi je ľúto z nej zobrať odrezky, lebo ju mám dosť maličkú a konečne začína hustnúť 😂😂

Nemáte pocit, že ten lopatkovec má biedne, malé lístky a dosť veľký kvetináč? A to mu ešte poriadne vychádzajú korene z kvetináča vo vnútri!

Prečo má philodendron tie spodné listy vždy také zvädnuté aj keď je dobré poliaty? Včera poobede som ho poriadne zaliala..

A čo je to malé zelené? Nepripadá mi to ako dracena, aplikácia nepovedala nič rozumné, lopatkovec to určite nie je a dostala som to ako odrezok s tým že je to "z veľkého stromu". A prečo mu schnú konce listov? Mala by som ho rosiť?

Ďakujem za všetky rady 🙂

viestta
20. jún 2023

To male zelene bude s najvacsou pravdepodobnostou dracena, mozno juka. Tazko povedat. Konce listov mozu schnut z toho, ze obcas stoji v blate. Tie obaly na kvetinace nie su najstastnejsie riesenie.
Lopatovec treba prihnojit, ked sa ti zda, ze zakrpatel

cacianka
26. jún 2023

nádchovník, zelenec, prýštec, aglanoema, šáchor, zamiokulkasm krotón, begónia, koleus, čínska ruža a veľa iných.
dajú sa lacno kúpiť v billa, tesco, kaufland, lidl, a potom presadiť.