Mam taky tmavsi kut v obyvacke bez priameho svetla, je nejaky druh interierky, ktorej sa tam bude darit? Dakujem
Aspidistra
Zamioculcas, Potosovec.
Určite zamio, A ešte svokrine jazyky alebo tak nejak sa to volá, o oba sa staram minimalne, polievam fakt možno raz za mesiac aj to asi hovorím veľa 😅 a stále sú pekné, až si myslím že sú asi umelé
Zamioculcas
mne zamiokulkas neprezil v tmavsej miestnosti. a to mi bolo povedane asi 30x, ze je to nezmar a prezije za kazdych podmienok :D nie je to tak.
svokrine jazyky, aj pol roka bez vody :DDDD ten spominany potosovec, do tmy alebo naozaj tmaveho kuta by som ho nedavala... zamiu sa nedarilo u nas v izbe na sever orientovanej, kde takmer nesvieti slnko.
Ono treba vyskusat... u kazdeho niecomu inemu sa dari 🙂
https://www.plantoteka.sk/tien/?gad_source=1&gc...
@tilda23 A čo sa mu stalo? Lebo ja som ho mala za závesom v kúte kde vôbec naňho nedopadla slnečné lúče a každý deň som tam aj mala tmu keď dcéra spala na obed alebo aj 2x za deň a prežil. Len teda jeho veľmi malo treba polievať. Polievala som ho 1x za 1-2 mesiace. Tým že substrat nepresychal bol dlho vlhký a on si aj drží vodu. Tym že bol takto ale strasne pomaly a teda skoro vôbec nevyhanal ďalšie výhonky. Teraz ho mám v svetlejšej miestnosti. Síce naňho priame lúče nedopadaju ale ma dosť rozptýleného svetla a hneď dva výhonky vyhnal od presunutia a to som ho presúvala v septembri.
@misinka0611 nemusia na neho dopadat slnecne luce, ale neznesie tmu. Moze mat rozptylene svetlo, nevadi ked zatiahnes ked sa spi.. ale niekdey potrebuje slnko. Mojmu sa tiez nedarilo vobec... nenahadzoval nove listy alebo take slabe, o mnoho viac mu ich odpadavalo, proste cely bol o nicom. Premiestnila som ho, na stranu kde mu rano posvieti, inak je tam len "svetlo" a vybavene. dari sa mu tam o mnoho lepsie.
A vlastne to aj ty pises... cize vidis, lepsie sa mu dari ked ma nejake to svetlo 🙂)
@natalia_r svokrin jazyk, potos
Ja mám na chodbe svokrin jazyk a bez problemov si žije, tam má svetlo akurát tak z lampy 😄
@andy37 ja som moj zabudla po stahovani zahrabany v kute takeho "kumbalu", ani sa nepolieval pol roka urcite :DDD krasny je... stale. Uz sa staram, a rozrastol sa ten jazycisko do dalsich 3kvetinacov :DD
@simca06022011 a mne práveže vôbec nerastie ale nevadí mi to, stačí že je pekne zelený
Zamio