Prvýkrát, zvedavá a bez skúseností skúšam vypestovať zemiaky v kvetináčoch. Rastú ako divé, už sú tesne pred kvitnutím, ale posledný týždeň vyháňajú množstvo bočných výhonov. Treba ich vylamovať ? Poraďte, prosím.
Ďakujem, Mimamo.
Nič s nimi nerob. Počkaj pokiaľ vyschnú a potom konzumujte.
My len tak pestujeme.
to fakt ??? zemiaky som v kvetinači ešte nevidela. A ake rozmery ma kvetináč? daj aj foto 🙂
@viestta
@koniarova no sa mi to vidí nerentabilné, tak z 1 zemiaku je nakoniec na 1 obed pre rodinu? Ja mam v kvetináči na balkone cherry paradajku, syn čaka kym dajaka dozrie, a medzitým veselo kupujem paradajky 🙂 je to skôr zábavka, reálne to nemá zmysel. Mám to prvý a posledný krát. To radšej kvety mať na balkone
@kataina ja mam na balkone papriky aj paradajky. Nie preto aby som nemusela celu sezonu kupovat, ale pre spestrenie deja. Aj na zahrade mam paradajky a papriky a este stale kupujem, lebo zjeme viac ako sa stihlo urodit. O tyzden uz prestanem kupovat, lebo uz ich bude dost. Aj zemiaky su len take spestrenie deja, na to aby si mala krumpli na cely rok treba ich posadit na dva are
@kataina
Nalíš do riadku v Google "pestovanie zemiakov v kvetináči; alebo Pestovanie zemiakov na balkóne. Je tam množstvo návodov, údajov a obrázkov, dokonca aj zo zberu. Moje dva kvetináče majú priemer 30 cm aj výšku. Dokonca predávajú vrecia na pestovanie zemiakov na balkóne. Aj na obrázkoch sú príklady. Veľa šťastia
☹ nabuduce si dam kvety, paradajku priesadu som kupila na trhu, tetke som povedala, že na balkon, no ake mala, take dala, pre mna mačka vo vreci 🙂
ja sa viem tešiť aj z kvetu. To je pre mna tiež užitok 🙂
Ja som do dvoch kvetináčov zasadila batáty a včera som kúsok odhrabala a je tam malý batatik, tak som zvedavá 😁
@mimano nic nevylamujes, len polievas. Ked odkvitnu mozes skore odrody vyberat. Neskore odrody sa vyberaju az ked zoschne vnat