Ahojte. Prosím aké máte skúsenosti s pergolami na terasu? Je lepšie zvoliť bioklimatickú pergolu (s náklapnými lamelami) alebo skôr pevné zastrešenie (lexan/sklo)? Prosím píšte mi len reálne skúsenosti (nie čo si myslíte). Ďakujem
@barcinka13 netrepocú tie lamely keď fúka vietor? A nepreteká cez to keď prší? A cez zimu to ako máte? Máte ich roztiahnuté alebo zastreté? A dávali ste si robiť firme či kúpili hotovú? Ďakujem
@lubi051 cez zimu nám ich odporučili otvorené kvôli snehu a zamrznutiu samotných lamiel..dávali sme
Robiť na mieru firme..lamely netrepocu a to u nás fúka dosť..a keď sú zastrete a silnejšie prsi do toho nejaký bočný vietor tak na niektorých miestach pretečie ale nič hrozne nábytok mokrý nie je zvyčajne len kdesi v rohu..
@barcinka13 ďakujem pekne za echo. Prosím a akej firme ste to dávali robiť a koľko vás to cca vyšlo (viem že to podľa rozmeru).
@lubi051 je to dosť draha investícia..máme asi cca rozmer 4x3,5 a stalo to asi 13 tisíc plus teda sa platil separátne aj žeriav keďže to máme v byte..ale teda záleží aj ešte od doplnkov typu osvetlenie, máme screenovu roletu to bolo dosť drahé..čiže záleží a čo sa týka firmy, tsk tu moc neodporúčam síce je všetko fajn spravené mali celkom meškanie a nedodali všetky súčiastky hneď čiže museli prísť na 2x takže objednali sme to v apríli pre predstavu a hotové to bolo až v októbri..ale teda dodanie malo byt dlhšie cca 12-16 týždňov sle teda este sa to predlzilo
@lubi051 tiež sme si dávali robiť bioklimatickú pergolu a teda nemenila by som za nič iné. to som si hneď na ten luxus navykla 😀 nič ti nepretečie, samozrejme, keď je to kvalitne spravené, čiže treba si dať záležať na výbere firmy, ktorá vám bude pergolu robiť. nám ju robila firma isotra.
@barcinka13 ďakujem za echo 🙏🏻
@simonahra ďakujem za echo, prosím aký máte rozmer plus koľko vás to stalo?
Ahojte, odkial ste tu pergolu kupovali? Tento rok nam to asi nevyjde, ale buduci by sme isto uz my nejaku zaobstarat. Tak tento rok vyuzijeme aspon na to, aby sme si spravili prieskum a pozistovali si nieco, co komu kde ako vyhovuje 🙂
@snehulienka639 ahoj, ja som to písala už vyššie, odkiaľ sme si pergolu zaobstarali. nenašla si? zatiaľ tam máte čo? či len tak zatiaľ nič a čakáte, ako sa to vyvinie.
@simonahra Aha, precitam si teda aj starsie veci, ja som len napisala a nejak neriesila, co sa predtym popisalo. No zatial mame len taky slnecni, vyzera to u nas ako v krcme 😅 Ale tak tento rok to este nejak vydrzime a potom hadam uz konecne sa budem z pergoly vytesovat.
@simonahra Práveže to ani netrvalo dlho, čo som aj prekvapená, lebo sedačku sme napríklad, vedeli vyberať nekonečne dlho 😀 Tak ono vieš si aj tú pergolu v podstate nakombinovať rôzne. Zvolíš si farbu tej konštrukcie, alebo ako by som to pomenovala, farbu strechy, či chceš alebo nechceš osvetlenie, prípadne rolety ak dávaš, tak tiež navolíš farbu. Tam je veľa vecí, čo si takto vieš vybrať podľa seba 🙂
@snehulienka639 keď sa nedá inak, tak si človek zvykne aj na takéto fungovanie 😀 ale však všetko postupne, neboj sa nič, porobíte si aj pergolu a aj všetko vonku okolo domu dáte na poriadok postupne. málokto si môže dovoliť všetko v jeden rok vybaviť, keď postaví dom 🙂
@simca_13 tak sedačka, to je kapitola sama o sebe. nepoznám asi nikoho, kto by na šupu vybral sedačku hneď v prvom obchode, do ktorého príde. to nemôžeš porovnávať s pergolou 😀 pri tom pozeráš hlavne na to, aby si vybrala dobrého dodávateľa, lebo tak na pohľad to zase taký rozdiel nie je, možno vo farbe, či dáš aj osvetlenie a podobne, presne ako hovoríš.
@simonahra Ved ano, ono je to docasne riesenie, ale uz to takto mame dlhsie, ako bolo v plane. Tak by som to rada zmenila cim skor, nez to dojde do toho stadia, ze sa s tym zmierime 😅
@simonahra To je fakt. To jedine, keď dopredu máš nejakú vyhliadnutú a že chceš jedine tú a žiadnu inú 😀 Ale tak to sa môže zdať, že tam rozdiel nie je. Ono je práveže veľký rozdiel, či kúpiš pergolu len tak v nejakej predajni, alebo ti ju bude robiť normálne špecializovaná firma.
Ahojte. Naozaj sú o toľko lepšie tie naklápajúce lamely na streche pergoly než sklo, lexan alebo iné prestrešenie? Chceme dať pergolu na terasu, všetko máme vymerané, rozvrhnuté, len nad tým prestreším stále vedieme diskusie.
@lsimo za mňa áno. ako záleží čo od toho očakávaš a podobne, ale za mňa je to teda super. ono čo som čítala, tak to sklo a lexan musíš aj čistiť, aby to nejak vyzeralo a nie je tam zrovna najlepší prístup. niektorí hovoria, že je pod tým teplo, iní že je to v pohode, no tak si vyber potom. pri ten naklápajúcej streche sa tomuto jednoducho vyhneš.
@lsimo Ja ti poviem tak, ze isto je to lepsie ako nejaky lexan, ktory stale puka, ked na sto prazi slnko a aj ti to v podstate zatieni miestnost za terasou, lebo to svetlo tak neprepusti. Pri tej naklapnej streche si to regulujes.
To si presne aj ja myslím a ešte plus moje puntičkárstvo do toho, čo by som ledva predýchala popadané lístie na tom lexane 😀 Budem asi viacej trvať na tých lamelách. Manžel nie je akože proti, že by som za to musela teraz neviem ako orodovať. Proste vedieme diskusie stále.
@simca_13 Ak myslis kvoli zime, tak to nevadi. Pokial vyslovene nemrzne, alebo nesnezi, neprsi, tak sa robit stale da. To je uz len o pohodlnosti montaznikov potom 😀 Ved robota nezmizne len preto, ze sa ochladilo.
@simonahra Zatiaľ sme sa na všetkom dohodli, keď sa niečo kupovalo. Myslela som, že s tou pergolou to bude trochu ošemetné, ale tak došli sme nakoniec aj pri tomto k jednotnému riešenie 🙂
@simca_13 Už čakáme na pergolu momentálne, ale aby som teda odpovedala, tak samozrejme, dávali sme si spraviť u viacerých výrobcov cenové ponuky. Neberieme prvé, čo príde 🙂
@lubi051 máme bioklimaticku a sme spokojní ale teda nemám s čím porovnať..