Dobrý deň mám otázku, toto leto som si z Cyprusu priniesol malé palmy ktoré som vytiahol z piesku pri mori, zazrakom niektoré sa chytili a ich listy začali pred dvoma týždňami rásť, sú v teple v dome, niektoré vyschli ale nádej im ešte dávam máte nejaké rady ako by som mal postupovať aby nevymerli úplne tie ktorým sa darí? ďakujem pekne
@mamasita__zd palmy ktoré som vytiahol z piesku pri mori.........
To akoze fakt? Na Cypre nerastu palmy prirodzene na plazi, niekto ich tam zasadil, a ty ako spravny sedlak si ich ukradol.....tlieskam, robis cest svojmu narodu.
Treba dat echo, ze burani nicia autoktonnu floru, nech viac kontroluju batozinu
@tenerifka budem sa robiť že som tento tvoj primitívny výrok nepočul, keby na Cypruse nerástli pri mori palmy tak ich tam není tak 7000 na 100m2 nikto ich tam nezasadil bolo obdobie rozmnozovania a bolo ich tak tak veľa ze kopu z nich vyschli alebo ich ľudia poslapali, keď každý rok na tak malom kúsku začne rásť 7-8000 paliem tak keď si 5 zoberiem tak som typický Slovak, ty sa zamysli.nad tým čo hovoríš najprv choď tam kde som bol ja a potom mudruj dovtedy si hubu neotvaraj a odpovedaj len na otázky ktoré boli položené ako správny poslíček
@mamasita__zd Ale ona ma pravdu, netreba si zvykat trhat cokolvek vo volnej prirode v zahranici, nebrat veci z mora.
Niektore krajiny to pokutuju, ak ti v batozine nieco z lokalnej flory ci fauny najdu.
Jeden si povie, ze ved ich je 5 zo 7000, ale keby tak urobilo co i len par sto ludi za sezonu, tak znicite to krasne miesto odkial si si chcela vziat suvenir domov.
@mamasita__zd ja som pestovala palmy zo semienok. Mala som ich na okne, darilo sa im. Polievala som raz za týždeň. Vo vegetačnom období hnojit (tj od marca do októbra) v lete ich dávam vonku.