Dobrý deň chcem sa len opýtať môže ísť do orchidei normálna klasická hlina? Ďakujem
@robko901 neprežije.
A kde sa dá kúpiť taká hlina do orchidei? PS neviem ako sa volá 😅
V Obi som videla, je to oznacene na obale. Inak jednu zdedenu orchideu mi bolo luto vyhodit, tak som ju dala do hliny na izbove kvety, pridala hnojivo a rastie 🙂
@robko901 normálne v zahradkarstve alebo aj v niektorých kvetinárstva. Substrát pre orchidey
Dakujem 😘
a davaj bacha ci nemas typ co potrebuje priesvitny kvetinac
@robko901 kamoška absolútne neznala dostala orchideu a po čase ju chcela presadiť do iného kvetináča tak ho klasicky presadila do normálneho keramické ho a dala hlinu na izbové kvety,táto orchidejka jej dllllho dllllho (pár rokov) potom krásne kvitla
@dzescebuly mame takto v krátkej dobe pošla🤷♀️ tak ja teda neviem,čím to je
@robko901 aku mas orchideu? Lebo su zemna orchidey, ktore potrebuju iny sbstrat ako korovy, ale ak mas phalenopys, ktory predavaju na kazdom rohu, tak v povodnom substrate moze rast roky, ani pri presadzani ho netreba menit, pokial nie je uplne rozlozeny. Ked ju budes prasadzat, treba stary substrat premiesat s novy, lebo na substrate ziju spriatelene huby a bakterie, ktore pomahaju korenom prijimat ziviny.
Hlina - druh zeminy na výrobky, keramiku.
Substrát - je to rôzne druhy, vysevný, zahradnicky, na muškáty, bežné izbove kvety, ovocie, zeleninu....
Osobitné sú druhy na orchidei, iné na kyslomilne rastliny ako rododendrony, azalky, čučoriedky, hortenzie...
Ja som raz z nudze zasadila do dubovej kory na mulcovanie + primiesala trocha bezneho substratu a v pohode. Ten specialny substrat v sacku je viac-menej to iste.
@robko901 nie