Prezimoval už niekto oleandre na nezasklenenom balkone? Ako alebo čím ste ho chránili pred mrazmi. Mam balkón na južnú stranu. Nemám ho kde inde prezimovať. Ďakujem 🌹
Mne prezil viac rokov na juhovychodnej nezasklenej terase v Bratislave na najvyssom poschodi. Mala som ho tak v rohu, nech je z 2 stran aspon chraneny. Ale dakde som citala, ze je fajn dat pod kvetinac polystyren
Na zasklenom balkone bez problemov prezije zimu. Jedine, ze by hlasili -15 tak by som ho na ten cas dala na schodiste
@viestta - nemám ho za sklenený
@dedincanka131 ano aj tak na balkone prezije, staci ak bude v zavetri, nebude na neho prsat. Keby mali byt mtazy pod -5dlhsie ako nejaky den, dva, alebo mrazy silnejsie ako -10 tak ho na par dni prestahujes na schdiste, potom vratis. Mam vavrin a rozmarin na balkone roky, fungujem v rovnakom rezime a doteraz prezili kazdu zimu.
asi zalezi od toho kde.. my sme ho nemali uz kam dat, ostava vonku na terase pod balkonom. Normalne prisunuty az k domu... 3 zimy prezil vonku uz. Ale je to uz taky dlhorocny oleander :D