Oleandre na balkóne

dedincanka131
19. okt 2024

Prezimoval už niekto oleandre na nezasklenenom balkone? Ako alebo čím ste ho chránili pred mrazmi. Mam balkón na južnú stranu. Nemám ho kde inde prezimovať. Ďakujem 🌹

simca06022011
19. okt 2024

asi zalezi od toho kde.. my sme ho nemali uz kam dat, ostava vonku na terase pod balkonom. Normalne prisunuty az k domu... 3 zimy prezil vonku uz. Ale je to uz taky dlhorocny oleander :D

3princezne
19. okt 2024

Mne prezil viac rokov na juhovychodnej nezasklenej terase v Bratislave na najvyssom poschodi. Mala som ho tak v rohu, nech je z 2 stran aspon chraneny. Ale dakde som citala, ze je fajn dat pod kvetinac polystyren

viestta
19. okt 2024

Na zasklenom balkone bez problemov prezije zimu. Jedine, ze by hlasili -15 tak by som ho na ten cas dala na schodiste

dedincanka131
autor
20. okt 2024

@viestta - nemám ho za sklenený

viestta
20. okt 2024

@dedincanka131 ano aj tak na balkone prezije, staci ak bude v zavetri, nebude na neho prsat. Keby mali byt mtazy pod -5dlhsie ako nejaky den, dva, alebo mrazy silnejsie ako -10 tak ho na par dni prestahujes na schdiste, potom vratis. Mam vavrin a rozmarin na balkone roky, fungujem v rovnakom rezime a doteraz prezili kazdu zimu.