Ahojte, prosím skúsené pestovateľky o radu.
Pred mesiacom som zasadila do samozavlažovacích kochlíkov visiace muškáty.
Mám pocit, že veľmi pomaly rastú. Viete mi poradiť, kde môže byť chyba?
Prípadne niečo na podporu rastu...
ja som samozavlažovacie vyhodila a dala obyčajné...polievať, polievať a polievať.
@lilianka28
@martul baby a nevedeli by ste poradiť aj prečo muškáty nekvitnu? Ako listy majú krásne ale kvôli nim som ich nekupovala😆
@petronellla87 Určite len hnojiť a dobre zalievať - ale pozor, nech zo začiatku nie sú moc premokrené, aby nezačali zahnívať korienky. Potom by mali nahodiť puky.
@lilianka28 ok, ďakujem 😊
@petronellla87 majú veľa dusíka. Prihnojovat hnojivom pre kvitnúce rastliny, nie univerzalnym. Ešte lepšie je hnojivo pre paradajky
@chiarisimo hlavne ich treba nechat aj preschnut, nemozu byt stale mokre. Naplnit zasobnik v hrantiku a pockat kym nebude substrat suchy az potom znovu doliat vodu.Muskaty neznasaju premokrenie. 😉
@viestta super, ďakujem 🙂
@chiarisimo Majú radi slnko,veľa slnka .vody a raz za čas zaliať hnojivom a budú kvitnúť do neskorej jesene.
@lilianka28
@viestta baby ďakujem za rady, začala som pravidelne prihnojovat tym na kvitnuce rastliny a muškáty zakvitli🙂🥰
Teraz ešte mohli rásť pomalšie, kým sa poriadne zakorenia. Ale po mesiaci už treba začať pravidelne prihnojovať a cez leto určite naberú prudko na raste a kvetoch.