Ahojte, prosim, ak sa niekto vyzna, nech mi poradi. Mozem este teraz ostrihat levandule? Najblizsi tyzden ma byt u nas minimalne -1°C, chladnejsie by nemalo byt. Ci radsej to nechat az na jar?
Ja striham na jar, teraz by som sa bála
mozu sa strihat september/oktober
Ked si ju neostrihala v septembri, tak uz ju nechaj tak az do jari
@kacena4 este dva tyzdne dozadu boli zakvitnute a lietal okolo nich hmyz vratane vciel, tak som nechcela strihat
@viestta bude v tom rozdiel ak by som strihala na jesen, alebo to mozem nechat kazdy rok az na jar pokial budu dlho kvitnut?
ja striham ked prvy krat dkvitnu, ak rozkvitnu este raz nechavam ich tak, na jar ostriham. Aj mne kvitnu, nestrihala som ich v septembri lebo uz boli nakvitnute, tak pojdu na kratko az na jar. Vlani do konca septembra stihli odkvitnut, tak boli aj ostrihane. Mam ich dlho, nejak prudko sa im nevenujem, X krat boli ostrihane az do dreva, lebo boli prerastene a stale sa im dari
Ja striham teraz, ale iba kvety ( kvitla mi 2x) na jar ich ostriham totalne "dohola" rastu ako blaznive, je to taka mila burina :D
Nie. Až na jar
Ja idem teraz strihať. Tiež ešte kvitne, ale uz je čas ostrihat, lebo bola teplá jeseň. Raz som nechala neostrihanú a na jar uz vyhánala nové listky, ked som ju zostrihla, dlho trvalo, kým zase začala kvitnúť. Levandula znesie aj takto neskorší rez, len sa nesmie moc hlboko.
Ja teraz nestrihám nič, všetko až na jar, levandule nechávam tiež tak ako sú.