Máte skúsenosti s nejakými účinnými opatreniami proti holubom?

9. jún 2024

Ahojte, máte skúsenosti s nejakými účinnými opatreniami proti holubom? Žijem v meste, v byte na 2. poschodí, v okolí je veľa holubov, ktoré niektorí kŕmia, takže sa neboja a tlačia sa k ľuďom. Čo dať na parapety na okná a na balkón? Už ma nebaví každý deň utierať ho*ná a vadí mi aj hluk ktorý robia. Už som musela odstrániť aj balkónový nábytok pretože tam v minulosti počas mojej neprítomnosti urobili hniezda, o sušení bielizne na balkóne tiež môžem len snívať. Ďakujem

simsalabim
9. jún 2024

Siet alebo zaclony na balkon.

jaja20
9. jún 2024

Rozvešať cd-čká, budú sa vo vetre otáčať a odlesky ich odplašia alebo existujú také atrapy dravcov, ktoré sa umiestňujú na zábradlie.

autor
9. jún 2024

@jaja20 na tie atrapy dravcov si vraj časom zvyknú. CD možno fajn, ak sa dajú zavesiť, ale takú možnosť nemám ani na balkóne ani na oknách.

madeincssr
9. jún 2024

Tak ak nie zasietovat, tak potom uz len tie kovove pasy s hrotmi na vsetko, kam sadaju. Dali by sa aj nalepit na stavebne tmely (tie vytlacacie v plastovych kartusiach), alebo aj na kvalitnu obojstrannu resp. butylovu pasku, aby sa nemuselo vrtat/skrutkovat do zabradlia, parapetu atd.

jaja20
9. jún 2024

Časom možno áno,ale aspoň vyskúšať to môžeš. Na tie cedečka stačí pribiť zopár klinčekov do stropu,to by tiež nemal byť problém.

sara07
9. jún 2024

požiadať mesto o odchyt premnožených holubov
cd časom nezaberaju ani farebné vrtulky ani atrapy
bude všade dat tie klince len na balkone ako ??
niekto to rieši že im sype otravené obilie čo dostat na potkany a podobne pokial tam su len holuby , to už robi niekto fakt zo zufalstva lebo holubi trus ako neskutočne smrdí
aj ja mám od drozdov balkon ale to mi nevadí nezapacah aj mi vyhadzuju hlinu z kvetinačov ale to chápem nemaju sa kde kupat
u nás už naštastie nie su holuby tento rok , mesto urobilo odchyt

heln
9. jún 2024

balkon zasklit a mozes mat aj nabytok,
na okna vsetky moznosti, trblietave blbosti, .... ostne nepomozu, velakrat som videla, ze ostne im akurat drzia hniezdo...
akurat som citala, ze neznasaju esencialne oleje ako citronelu a ine vyrazne vone a dat nieco pohybujuce sa ako ventilator.

autor
9. jún 2024

@sara07 áno, tiež som sa o tom bavila so susedou, ktorá tieto veci vyskúšala, ale vyjadrila sa že to bolo zbytočné lebo sa jej ich týmto spôsobom vôbec nepodarilo zbaviť. Oni sa vôbec neboja, ani na chodníku často vôbec neuhnú, minule syn dokonca jedného zrazil na bicykli.

viestta
9. jún 2024

Na parapety staci vo vyske 5 cm nad okrajom natiahnut silon, nebudu moct na nich pristavat. Na balkon iba siet proti vtakom

zobaka
9. jún 2024

aj my máme s tým neskutočný problém, obrovské hovna na stoličkách, na stole na zemi, keď sme prišli po dovolenke domov čakal nás šok celý balkón doslova celý osraty, máme pasku lepiacu plus cdcka, ale aj tak lozia, čítala som o prípravku na odpudenie, skúsim ešte ten a keď nepomôže kľudne aj jed, zvieratá milujem, ale čo je veľa to je veľa, toto robiť nebudú u nás, strašne veľa ich je

kataina
9. jún 2024

https://www.google.com/search?q=ochrana+proti+h...

da sa na parapet nalepiť lepidlom Mamut (ak si pamatam tak asi 2-3 eurá stoji)

luciaruz
9. jún 2024

Jedine nerezové hroty proti vtákom. Daj si to do googla.

autor
9. jún 2024

@zobaka áno, ja všetko vyčistím a na dalsi deň je to všetko znova zasrané 😕 už s nimi nevládzem bojovať, navyše všetko potom dezinfikujem pretože môžu šíriť nebezpečnú nákazu a to nechcem riskovať

lucka_ke
9. jún 2024

zaskliť balkón, nič iné nepomôže (som na 8. poschodí a holuby by tu boli ako doma)

maranco
9. jún 2024

Chovateľ holubov mi vravel, že holuby sa boja od mačky.

vyrovnanaosoba
9. jún 2024

@maranco a co ju necháš na balkóne? 2x sa natiahne po holubovi a je po nej

sara07
9. jún 2024

však ked skapu aj po troche lepšie ako nič , krdel naraz ti neskape

isis234
9. jún 2024

@jaja20 dlho som mala zavesené CD-ko na balkone, nado mnou mali holubov na balkone... Oproti v baraku majú viacerí CD-ka zavesené,, nevedela, že to pôsobí i na holubov. Nielen negativity odstránenie

engel76
9. jún 2024

Jedine sietka na balkone.

googlinqa
9. jún 2024

Vlastná skúsenosť sieť alebo rovno zasklit balkón

guudy
9. jún 2024

Cdcka a pod su zbytocne. Treba im fyzicky zabranit sa dostat na balkon. Cize siete, silon, zasklenie, pichliace.

alexandra383
9. jún 2024

U nas pomohli jedine siete. Mali sme vsade hroty, makety dravcov. Jedine siete nam vyriesili problem. Aj ked to nie je dvakrat esteticke, ale lepsie ako holubie vykaly