Letničky zo semienka

natalia2007
6. mar 2024

Poradte prosim letnicky vysadzane na jar zo semienka priamo do zahonu, nie moc vysoke skor huste "bochniky". Dakujem 🙂

viestta
6. mar 2024

Nechtiky, nizke astry, gazanie, kapucinky pojdu spolahlivo aj zo semienka

natalia2007
autor
6. mar 2024

@viestta Dakujem. A este prosim aj nejake vyplnove, mam take hole miesta medzi krikami, tak chcem to vyplnit letnickami kludne vyssie. Ale nebude sadit ked to nasypem pod mulcovaciu koru do zeme?.geotextiliu nemam. Dakujem

viestta
6. mar 2024

@natalia2007 ja vysievam do kory, trossku ich zahrabem korou, zvycajne bez problemov vyklicia. Ale vyplnove neviem, vlani mi vyklicili samovysiate cinie, krasulky a papulky. Ale ak chces vyplnit prazdny priestor kup si zmes na kvetinovu luku (nie s travou su aj ciste semena kvetov) a vysej tie. Co sa chyti, to sa chyti a bude to pestre. Napriklad tieto, al je tych zmesi viac
https://www.obi.sk/semena-kvetin/moravoseed-sem...

natalia2007
autor
6. mar 2024

@viestta ta zmes je super napad, bude chvilu kvitnut to a to...dakujem za typ ❤️ a citam ze vysev uz od februaru, tak mozem nasypat a v lete to uz bude pekne vysoke kvitnut?

viestta
6. mar 2024

@natalia2007 malo by to kvitnut od leta do jesene a este sa to bude aj samo vysievat. Ja z toho zakladam kvetnatu luku, vlani som vysiala do brazd v travniku, nic moc z toho nebolo, ale videla som v telke, ze vysievaju to do kartonovych krabic a ked je to aspon trosku vyrastene, tak odkopu travnik tak aby tam vosla krabica a vysadia to s celou krabicou. Prva krabica od hrozna mi uz klici na balkone, na dalsie sa chystam. Tak pevne verim, ze tohto roku bude vysledok lepsi. Co som rozhodila do trvalkoveho zahona medzi koru, tak tam sa toho ujalo celkom dost