Ahojte, Paradajky už idem vytrhat a zlikvidovať, ale je na nich ešte plno zelených. Aj veľké, aj cherry. Nemáte nejakú radu, recept, co s nimi? Alebo len vyhodiť? Alebo dá sa ešte nechať ich už otrhane, aby dozrel niekde inde, napr v kuchyni na svetle, alebo na terase? Dakujem
Ja nechávam na parapete v papierovej krabici (zrežem a nechám len takú akoby tácku s okrajmi). Raz za deň ich troška pohnem a väčšina z nich pekne dozreje. Nie sú také sladké ako dozrete klasiky ale sú chutné. Ideálne ak ich necháš dozrievať aj s kúskom stonky po prvé kolienko.
Ja mam v kuchyni hned pod oknom polozene, svieti tam slnko, rychlo dozrievaju… mama zvykla zo zelenych paradajok robit leco, ale ja k nim mam respekt kym nie su cervene ich jest…
Veru tak, nechaj ich na tacke na parapete, kym bude svietit slnko este ako tak dozreju. Ale chutovo to uz nie je take ako ked dozru na kriku… :(
Nevyhadzuj.daj ich do otvorenych papierovych obalov na vajcia a poukladaj na parapetu, na slnko.(zvnutra samozrejme)
Dozrievaju vo veľkom skle na okne.
Na papierovú tácku a k tomu jedno jablko. Nemusi byť ani na slnku. Jablko svojou vôňou podporuje dozrievanie.
Oranzove davam na tacku na okno.
Zelene, pridam tam banana a zakryjem utierkou
Mamina ich zvykla dať na parapetu, kam svietilo slnko.