ahojte baby, vie niekto poradiť, kde kupovať lacné a kvalitné semená na záhradku ? mrkva, petržlen, špenát... v Kauflande a tesco sú velmi drahé a v balíčku je ich iba zopár.
@andrejka877 ono to sice stoji cca 2 eura a zda sa ti ze semien je malo, ale ver mi z jedneho balika takej mrkvy vypestujes straaasne vela mrkvy a investicia sa ti hned vrati ked si predstavis, ze by si to mala kupovat v obchode. Ja macherka som kupila 2 balenia uhoriek, lebo pozeram ze ako malo semien a potom sme uhorky vyhadzovali co sme uz nestihali jest :D
@viestta a tie F1 su kvalitnejsie semena? Alebo preco su drahe?
@natalia2007 neviem ci su kvalitnejsie, su ine. Okolo hybridov je to cela veda, v podstate u hybridov mas zaruku istych vlastnosti, ktore su pre spotrebitela dolezite. A drahe su preto, ze sa musia opelovat vybrane odrody materskej rastliny vybranou odrodou otcovskej rastliny. Nesmie dojst k opeleniu inou odrodou a to vsetko je jednak veda, jednak je to pracne.
@natalia2007 Ja by som povedala, že F1 hybridy sú skôr zaujímavejšie alebo majú nejakú inú špecifickú vlastnosť. Napríklad čierne paradajky a pod. Problém je, že dcérske rastliny už nemusia mať rovnaké vlastnosti ako materské, preto sa napríklad nehodia na zber a odkladanie semien. Ja semienka kupujem najmä online, dajú sa kúpiť aj väčšie balenia za primeranú cenu. Alebo naozaj spomínané obchody typu lidl, pomer kvalita/cena tam je uspokojivý, hoci výber je menší.
@natalia2007 ahoj. a kde ste kúpili?
@andrejka877 v Lidli, Bille
@natalia2007 ďakujem
@andrejka877 mne sa osvedčili dobra semena: https://www.polnosevshop.sk/. Ale záleží čo chceš sadiť.
@andrejka877 oprava-siať je asi správne 🙂
@viestta dakujem velmi si mi pomohla
Zavisi od toho aku odrodu alebo hybrid kupujes, od toho sa odvija aj cena, pretoze pestovanie F1 hybridovych semien je narocne na pracnost, co sa odrazi aj v cene.
Celkom slusne semena ma lidl, aj cena, aj velkost balenia, len maju obmedzeny sortiment odrod. Dobry vyber ma Vrabciak.sk ale inac kupujem v OBI, v Hornbachu, v lokalnych zahradnicstvach.