Ženy, najmä tie, ktoré pestujete zeleninu. Je už čas na sadenie zemiakov? Nie je este príliš skoro?
Žijem na Spiši a je tak teplo, že orechy začali kvitnúť o mesiac skôr, zemiaky už máme v zemi.
ja na juhu som zasadila začiatkom marca
Ďakujem, my sa dnes chystáme, východ, tiež mame teplo, tak snáď bude čo zbierať o pár mesiacov.
no moja svokra už tým týždeň týra môjho muža, aby jej zrotoval pod zemiaky- juh stredného slovenska
Hrach už vyšiel von...tak hádam mrazy neprídu
Zemiaky sme v sobotu sadili 🙂
Kym su zemiaky v zemi, mraz im nevadi. Neskore mrazy mozu poskodit vnat. Pridu? Nepridu? Kedy pridu? (podla sprav pacasi na zajtra v Cechach hlasia prizemne mrazy, lebo sa blizi radikalne ochladenie, u nas take nepredpovedali)
Zemiaky môžeš, už je teplo. A keby aj mrzlo náhodou v zemi sa im nič nestane.
v pohode uz mozes posadit, nabuduci tyzden sa ma sice ochladit, niekde dokonca ma byt nejaky ten mrazik v noci no to by im nemalo vadit
Najvhodnejsi cas na sadenie zemiakov je vtedy, ked posadi aj sused. Vzdy to u nas tak bolo. Este nebudeme sadit, este je skoro.. a zrazu drb, za hodinu vidi mama z okna, ze sused uz sadi, tak hned na dalsi den sme museli uz aj my 🙂
Inak ale zavisi od lokality. U nas boli upozornenia pred prizemnym mrazom na nasledujuce dva dni, takze aspon tyzden, dva by som pockala.
zavisi od lokality kde zijes. svokor na Záhorí má napr. posunuté sadenie vsetkeho o cca 1-1,5 m. dopredu oproti nam na severovychode