Je možné ešte niečo zasadiť?

19. júl 2023

Ahojte,som tu nová
Kúpili sme si domček,pred domom je predzáhradka zatiaľ čistá porylovana okopana. Dá sa ešte teraz niečo zasadiť doň takto cez leto? Alebo dočkať a na jeseň zasadiť tulipány narcisy čo bude kvitnúť na jar?
Poraďte čo sadite na jeseň a na jar to kvitne?
Alebo poraďte čo zasadiť teraz čo ešte bude kvitnúť teraz?
Slnko u nás páli na predzáhradku od cca 9tej hod až do večera,tak kvetiny čo majú radi slnko.
Kľudne môžte pridať aj foto na inšpiráciu.
A ešte otázka kde kupujete,z akej stránky?
Pozerala som Obi a Hornbach,no už nemajú kvetiny
Ďakujem

viestta
19. júl 2023

na jesen mozes posadit aj trvalky a kriky, cibuloviny pomedzi nich

autor
19. júl 2023

@viestta Konkrétne aké druhy?

viestta
19. júl 2023

z trvaliek vsetky a ake si len spomenies. Treba si najst cas a daco o tom precitat a potom si spravit plan vysadby, nakupny zoznam a potom uz len objednat alebo kupit a vysadit.
Zahradkarom sa niekedy clovek stane zo dna na den, ale musi tomu venovat aj cas aby predisiel neuspechom. Ked ti tu napisem zoznam trvaliek, nebude to dobre, pretoze musis vyberat podla polohy, pody, nadmorskej vysky, svetelnych podmienok, moznosti zavlazovania...

autor
19. júl 2023

@viestta Pozerala som na nete a páči sa mi veľa druhov kvetín,čím farebnejšie tým lepšie.

viestta
19. júl 2023

Tak uz len pisat zoznam, nemusis vsetko vysadit hned

behulka
19. júl 2023

Ak máš holú zem, je dobré nečakať a zasadiť niečo hneď, aby si predbehla burinu.

jaja20
19. júl 2023

Ahoj, môžeš ešte zasadiť smrdliačiky - aksamietnice, tie ti budú kvitnúť až do konca októbra a je ich viacero farebných druhov. Aspoň trochu oživia predzáhradku a na jeseň si potom založíš novú záhradu podľa dlhodobého plánu.

zuzudrnda
19. júl 2023

Už som to niekde písala,ale za mňa super pomôcka,aby si mala kvitnucu predzáhradku stále, je urobiť si v exceli kalendár - mesiace a vytipovat si, podľa termínu kvitnutia rastliny vrátane farby kvetu. Tak ti bude záhon kvitnúť od jari do neskorej jesene. Výsadba ad hoc nie je vo výsledku ono. Nezabudnúť na cibuloviny,niekoľko druhov a ideálne ich sadiť viac pokope aby vynikli. Odolné su aj liečivé stredomorské byliny,kt.sa dajú využiť pri varení. E-shopy píšu aj výšku a priemer v dospelosti,to sa oplatí sledovať,aby si nekonkurovali. Niektoré e-shopy ponúkajú aj ideálne kombinácie. Ale ja sa rada inšpirujem aj na pintereste. Aktuálne sadiť len nejake trvalky...ale neponáhľala by som sa a ak je tam dobrá pôda,radšej zasadila teraz ešte zeleninu 🙂.

reanda
19. júl 2023

tak treba porozmyslat hlavne nad tym, ako chces, aby ta predzahradka vypadala uz aj do buducnosti a nie len bezhlavo sadit hocico, len aby to este teraz kvitlo.. hlavne, ak ide o trvalky - a ked neskor zistis, ze sa ti tam nehodia, tak ich vyhodis?

deti95060810
19. júl 2023

pozri stránku ako sadiť.sk
tam nájdeš čo sa kedy sedí, ako sa sadí, čo s čím môže susediť, rôzne sadiace plány, kedy sa čo zberá, ....http://www.akosadit.sk/ako_sadit_ako_siat-mrkva
či si chcela len kvety?

ghelena
19. júl 2023

mne sa páčia levandule, bylinky, no moja predzáhradka je ako džungľa, kúpili sme dom a už bolo vysadené........ stále mi niečo kvitne..........len pomedzi to aj púpava a iná burina

ada12345
19. júl 2023

Levanduliam vyhovuje vela slnka