Dieffenbachia - kompost

2. dec 2024

Mozem dat diffenbachiu do bio odpadu alebo do kompostu?

cacianka
2. dec 2024

pravdaže, ved nie je z plastu.
Umrela ?

autor
2. dec 2024

@cacianka ide o to ze je jedovata tak preto sa pytam. Neumrela, ostrihala som.

cacianka
2. dec 2024

neskúsila si dať výhonky zakoreniť, alebo rozdať ?
Ona nie je tak jedovatá, aby nakazila m3 odpadu, v zime premrzne, a pri hnití potom pri používani sa aj tak bioodpad premiešava

rozculena
2. dec 2024

bio je predsa kompost,či?

cacianka
2. dec 2024

@rozculena bioodpad sa odovzdáva, kompost si mäžeš robiť doma, ale v podstate je to jedno

autor
2. dec 2024

@cacianka ake vyhonky? Vyhonky som nechala v kvetinaci. Mam vela malych. Ostrihala som take dlhe tycky co mali len na vrchu par listov a uz nedrzali. Akoze boli krasne aj mi to bolo luto ale nechcela som do toho strkat tycku
@rozculena tak mas pravdu. Bio odpad je pre mna ta zverna nadoba a kompost co mam na zahrade. Neviem ako sa dalej pracuje s kompostom v tej bionadobe.

cacianka
2. dec 2024

ja som tie koncové kusy odrezala a dala zakoreniť, rozdala som. krásne nové rastliny vyrástli.

autor
2. dec 2024

@cacianka a ako? Namocila si do vody? Nehnije to?

cacianka
2. dec 2024

už ich nemá, rozdané sú , dala by som fotku. pekne som zrezala do šikma stonku, strčila do fľaše od kompótu a ked pustilo korene, zasadila/rozdala. ešte aj s tých holých stoniek som narezla cca 15-20cm paličky a zo spiacich očiek vyrástli nové listy

cacianka
2. dec 2024

nehnije, vodu som občas vymenila za čistú, umyla fľašu. môžeš použiť aj stimulátor, alebo aspon tabletku acylpyrínu alebo čierneho uhlia. dezinfikuje

autor
2. dec 2024

@cacianka spravila som s tym teda toto (riadne ma stipu ruky)

opica_skorica
2. dec 2024

Tri mesiace pockaj a snad budu aj korienky.
https://www.zaujimavysvet.sk/difenbachia-pestov...

cacianka
2. dec 2024

Tá je krásna ! 🥰Ja mám úplne inú
Škoda by ju bolo vyhodiť do kompostu. Je vysoká šanca že pustia korienky všetky odrezky, a budeš mať nové kusy. Môžeš ich zasadiť po 1, alebo aj 3 spolu.
Alebo mi poslať 😇.
Ruky si aj 2x umy mydlom , ta biela šťava býva potvora. Prípadne natri pre istotu bojovým krémom.

rozculena
2. dec 2024

@cacianka kompostéry máme normálne pred panelákmi.

cacianka
3. dec 2024

@cacianka hojivym krémom 🤦