Mozem dat diffenbachiu do bio odpadu alebo do kompostu?
@cacianka ide o to ze je jedovata tak preto sa pytam. Neumrela, ostrihala som.
neskúsila si dať výhonky zakoreniť, alebo rozdať ?
Ona nie je tak jedovatá, aby nakazila m3 odpadu, v zime premrzne, a pri hnití potom pri používani sa aj tak bioodpad premiešava
bio je predsa kompost,či?
@cacianka ake vyhonky? Vyhonky som nechala v kvetinaci. Mam vela malych. Ostrihala som take dlhe tycky co mali len na vrchu par listov a uz nedrzali. Akoze boli krasne aj mi to bolo luto ale nechcela som do toho strkat tycku
@rozculena tak mas pravdu. Bio odpad je pre mna ta zverna nadoba a kompost co mam na zahrade. Neviem ako sa dalej pracuje s kompostom v tej bionadobe.
ja som tie koncové kusy odrezala a dala zakoreniť, rozdala som. krásne nové rastliny vyrástli.
@cacianka a ako? Namocila si do vody? Nehnije to?
už ich nemá, rozdané sú , dala by som fotku. pekne som zrezala do šikma stonku, strčila do fľaše od kompótu a ked pustilo korene, zasadila/rozdala. ešte aj s tých holých stoniek som narezla cca 15-20cm paličky a zo spiacich očiek vyrástli nové listy
nehnije, vodu som občas vymenila za čistú, umyla fľašu. môžeš použiť aj stimulátor, alebo aspon tabletku acylpyrínu alebo čierneho uhlia. dezinfikuje
@cacianka spravila som s tym teda toto (riadne ma stipu ruky)
Tri mesiace pockaj a snad budu aj korienky.
https://www.zaujimavysvet.sk/difenbachia-pestov...
Tá je krásna ! 🥰Ja mám úplne inú
Škoda by ju bolo vyhodiť do kompostu. Je vysoká šanca že pustia korienky všetky odrezky, a budeš mať nové kusy. Môžeš ich zasadiť po 1, alebo aj 3 spolu.
Alebo mi poslať 😇.
Ruky si aj 2x umy mydlom , ta biela šťava býva potvora. Prípadne natri pre istotu bojovým krémom.
pravdaže, ved nie je z plastu.
Umrela ?