Čo to je za kvet?

july0
4. aug 2023

Ahojte prosím Vás čo to je za kvetina ? Má ju svokra ale nevie ako sa volá a chcem si ju kúpiť

janai1
4. aug 2023

Oxalis triangularis

mala_zabka
4. aug 2023

@july0 použi na mobile Google Lens. Je to tá funkcia vo štvorčeku na fotoaparáte nad selfie módom. Nájde takmer čokoľvek čo nevieš, čo je. Dnes som cez to napríklad zisťovala, čo za pliagu mi napadlo strom 😁

samimami777
4. aug 2023

Kyslička trojhranná

luccija
7. aug 2023

@july0 z mojej skúsenosti je to kvet na chvíľu aspoň mne nikdy nevydržal a to som "Micurin" a kvetom sa u nás dari

cacianka
9. aug 2023

Nemusíš kupovať, popros svokru a môžeš to rozdeliť.
Je to oxalis, je ich veľa druhov, farebných variet.
Niektoré majú šupinate cibuľky veľké ako malina, iné rizómy - ako šupinate huseničky.
A tretie sa rozmnožujú odrezkami.
Tento má rizómy, môžeš skúsiť rozdeliť a zasadiť do 2 kvetináčov. Na obrázku je trochu mladý, malý, na dobrom svetle a v dobrej zemine vie narásť behom pár týždňov ako vankúš. Na fcb sú skupiny , kde ti predaju už hotové zasadené za dobrú cenu, 2-3€ za kvetináčik. Krásne vyniknú spolu v rôznej kombinácii, alebo aj s inými letnickami.
V podstate je to letnicka, ale v bežne zimuje aj v byte, nám v hale rástol celé roky. Inak bežné na jeseň listy odídu , kvetináč odloz bokom, netreba polievať. Až po novom roku začni, a behom pár dní začnú klíčit háčiky listov.