Ahojte. Prosím vás ak viete poradiť, aké plodiny môžem zasadiť ešte v júni? Paradajky, papriku, uhorku? Dala by sa napr. ešte aj cibuľa? Šalát?
Som v tom strážená, ideme si posadiť prvý rok (budeme kupovať priesady)
Ďakujem za rady
My nemáme nič posadene. Teraz ideme sadit mrkvu, petržlen, cibuľu, zemiaky, papriku, rajčiny.
Ak budeš kupovať priesady, tak takmer všetko. Záleží aj od toho, kde chces sadiť. Inak sa musíš zariadiť pod Tatrami a inak na nížine.
Svokra teraz sadila paradajky,papriku,cviklu, uhorky, a zemiaky. Ona v podstate všetko sadi tak v máji, maximálne koncom apríla. A všetko aj pekne vyrastie
Mozes este aj kalerab, cinsku kapustu a salary a redkovku.
Sorry Malo but cviklu.
Naozaj zavisi od toho, v akej oblasti zijes. Na juhu uz salat, redkovku urcite nie.
Ale mozes este tekvicu a cukety, patizon.
Keď kúpiš priesady, tak takmer čokoľvek - ja sadim až teraz v polke mája obvykle. Ja reďkovky otočím na severe SVK dvakrát, majú krátku dobu rastu, prečo by sa už na juhu nemali?
@michaela329 Ide rychlo do kvetu a uz sa neda jest. Takze iba skoro na jar a potom az na jesen, ked je chladnejsie.
Paradajky, papriky aj uhorky, Kludne aj cviklu a cibulu, len budu mensie. Skoru mrkvu aby stihla do jesene dorast. Salat v juni len odrody urcene na pestovanie v lete, ktore nevybiehaju do kvetu. Aj kaleraby mozes.