Čo môžem posadiť v júni?

19. máj 2024

Ahojte. Prosím vás ak viete poradiť, aké plodiny môžem zasadiť ešte v júni? Paradajky, papriku, uhorku? Dala by sa napr. ešte aj cibuľa? Šalát?
Som v tom strážená, ideme si posadiť prvý rok (budeme kupovať priesady)
Ďakujem za rady

viestta
19. máj 2024

Paradajky, papriky aj uhorky, Kludne aj cviklu a cibulu, len budu mensie. Skoru mrkvu aby stihla do jesene dorast. Salat v juni len odrody urcene na pestovanie v lete, ktore nevybiehaju do kvetu. Aj kaleraby mozes.

iveta7677
19. máj 2024

My nemáme nič posadene. Teraz ideme sadit mrkvu, petržlen, cibuľu, zemiaky, papriku, rajčiny.

patus_2
19. máj 2024

Ak budeš kupovať priesady, tak takmer všetko. Záleží aj od toho, kde chces sadiť. Inak sa musíš zariadiť pod Tatrami a inak na nížine.

jaskolka
19. máj 2024

Svokra teraz sadila paradajky,papriku,cviklu, uhorky, a zemiaky. Ona v podstate všetko sadi tak v máji, maximálne koncom apríla. A všetko aj pekne vyrastie

oslo1
19. máj 2024

Mozes este aj kalerab, cinsku kapustu a salary a redkovku.

oslo1
19. máj 2024

Sorry Malo but cviklu.

feb13
19. máj 2024

Naozaj zavisi od toho, v akej oblasti zijes. Na juhu uz salat, redkovku urcite nie.
Ale mozes este tekvicu a cukety, patizon.

michaela329
19. máj 2024

Keď kúpiš priesady, tak takmer čokoľvek - ja sadim až teraz v polke mája obvykle. Ja reďkovky otočím na severe SVK dvakrát, majú krátku dobu rastu, prečo by sa už na juhu nemali?

feb13
19. máj 2024

@michaela329 Ide rychlo do kvetu a uz sa neda jest. Takze iba skoro na jar a potom az na jesen, ked je chladnejsie.