Brečtan od suseda

2. júl 2023

Zdravím.
Chcela som sa informovať, tento rok susedov brectan sa veľmi rozrástol... mame hneď vedľa seba pozemok a rozdeľuje nás náš plot a naša garáž..na oboch posadil brectan, nepytal sa ...cez plot nam to prevýsa na nas pozemok.... (už sme ho aj strihali)
A z jeho strany sa nám po garazi tiahne brectan ,už je aj na streche a mam z toho nervi...
Nie som moc konfliktna osoba a neviem ako to riešiť aby sme sa nemuseli hadat ....
Môže mat takto posadený brečtan ?
Co robiť. ..?

0silvia0
2. júl 2023

Ja som ho ostrihala.

marianarem
2. júl 2023

A sused na to co hovori, ziadala si ho, aby ho ostrihal on?

lelelienka
2. júl 2023

Na svojej strane ostrihaj a mas pokoj. Mamina suseda pred rokmi nasadila, prve roky to tusim este chodila strihat, ale teraz kazdy si striha svoju stranu a na plote je to super, aspon je bariera od susedov a nemusia si navzajom cumiet do zahrad 😉

janagem
2. júl 2023

Má sused dvojmetrový betónový plot? Zhodou okolností som takýto príspevok čítala dnes na FB od suseda :D

doriiis
2. júl 2023

Ja všetko,čo pretŕča od suseda,striham

autor
2. júl 2023

@lelelienka ale my mame betónový plot není ni. Vidieť. ..len on si to stým skrasluje... plot mi nevadí len ze to prerastá skôr mi vadí garáž. .. brectan niči stenu ,neznasam túto rastlinu

autor
2. júl 2023

@janagem áno? A co také písal?

luccija
2. júl 2023

Ostrihaj ho zo svojej strany nič sa nestane to je ako burina bude rásť dalej

autor
2. júl 2023

@luccija
Áno... toho sa človek potom nezbaví

janagem
2. júl 2023

Že mu suseda kázala odstránit brečtan a polieva mu bazén a telku xD a fotky domov

autor
2. júl 2023

@janagem polieva ? Prečo??
:D bože hrozne tie vztahy

daniela2202
2. júl 2023

Nápodobne, suseda som pekne požiadala, nech to zostrihá, mám novú strechu a tiež si to neprajem 😊👉

autor
2. júl 2023

@daniela2202 a co on na to

jaskolka
2. júl 2023

Ostrihať to na svojej strane. To rastie ako divé, mne to príde ako nezmar 😆. V susedstve mame jeden starší dom, neviem ci tam vôbec dakto býva, ale je totálne obrasteny, vyzerá to až desivo hlavne večer. A tiež bežne vidím, že chlapík z vedľajšieho domu vždy strihá tie výhonky ktoré previsaju cez deliaci plot. Dokonca raz si to vzala aj kamoška (robí kadejaké bylinkové oleje, masti a podobne) dal jej toho plnú tašku.

kvietok2012
2. júl 2023

No ja by som to nestrihala urcite...pekne by som ho poziadala, nech to odstrani...1x, 2x,3x...keby neostranil ,ostrihala by som a prehodila cez plot...

autor
2. júl 2023

@jaskolka
@kvietok2012
A mam to pekne strihat pred ním aby videl jak ma to štve...a všetko ostrihane hodiť mu ma jeho dvor...ci ja si mam plniť kos ..burinou jeho...
Ja len rozmýšľam ze jak bude reagovať...
Muž ze keď nebude doma..ze to zhodime z tej garaze... a dôjde domov a bude to mať prevesene ze to bude musieť ostrihať..kto sa chce dnes naťahovať o blbosti

babybubik
2. júl 2023

súhlas s @kvietok2012
No neviem. Počkať kým nebude doma a potom mu to tam hodiť ... to nie je základ dobrých vzťahov. Dohodla by som sa že to strhnem a hodím to tam, aby o tom vedel. Nech si to odnesie a pre budúcnosť nech to strihá tak, aby to nešlo ku mne. Alebo nech si tam nasadí niečo iné.

kvietok2012
2. júl 2023

Ja by som ho na to upozornila, ze nech si to ostriha...normalne, slušne..povedala by som mu to 1x, 2x...keby neostrihal...ostriham ja a bez toho aby som mu nieco vravela, prehodila cez plot...

katkaluky89
2. júl 2023

My sme postriekali Roundup a odvtedy ho strihá sám 😅 len to je ničenie tvojho súkromného majetku to môžeš aj nahlásiť.

autor
2. júl 2023

@katkaluky89 co to je roundup ???
Sak práve, aj ja si myslím ze tým nici majetok

daniela2202
2. júl 2023

Nič, v pohode to prijal... je to jeho brečtan na mojej streche.. odstráni

jozinzbazin2
2. júl 2023

Brectan je kus hnusnej rastliny,ide nielen hore ale aj dole pod zaklad a nici zaklady vsetkeho.

judar
2. júl 2023

Vylezte na strechu a proste to cele potiahnite :D mozno niekde v strede rupne alebo mozno rupne aj pri koreni a bude pokoj

beata_k
2. júl 2023

Ale tak je to sused. Ake prehadzovanie spat cez plot? Nikdy nevies kedy budes suseda potrebovat. Treba normalne komunikovat a nic zduto nenaznacovat. Nech to pride ostrihat alebo to ostrihajte vy. Je tam toho.

jaaty
2. júl 2023

Nikde som nezachytila, či si sa s ním o tom brečtan rozprávala? V záujme zachovania dobrých susedských vzťahov by som skúsila najskôr rozhovor. Keď mu vysvetlite, že Vám vadí jeho brečtan na Vašej garáži, možno ho odstráni sám. A ak nie, ostrihala by som ho ja, ale bez prehadzovania cez plot.

marianeta
2. júl 2023

Naša ( už nebohá) suseda tiež posadila k nášmu plotu brečtan a aj pavinic. Mali sme tam palach a tieto ohavy ohavné to tak prerástli, že aj keď jej deti ho poliali totálnym herbicidom ,tak ak by sme chceli dať dolu tie suche zbytky, tak niet šance bez toho aby sme stiahli aj pletivo. O havedi čo v Tom žije ani nehovorím. Muž to svojho času ,,kosil" motorovou pílou. Ja som sa v lete normálne bála okolo plota ísť čo to tam tak bzucalo. Iné nezostáva len to pravidelne z vašej strany strihať a strhávať, alebo upozorniť suseda ,nech to má pod kontrolou on, že vám to vadí.

jozinzbazin2
2. júl 2023

@beata_k nam to robi sused normalne,strihame zivy plot a nahodou mu cez plot padne listok,tak ho chyti a prehodi ho nam cez plot,vo stvrtok ho muz strihal,uz bol dost siroky.Sused zadrel,ze muz ma krive oci,tak ma nasral,ze v piatok sme cely zivy plot dali dole motorovou pilou,a vykopali a zvecsili sme si tym pozemok o meter minimalne a on si teraz bucha hlavu o stenu,ze nebol ticho,lebo naramne si chce ten plot navysovat a vzapeti povie,ked je vsetko take drahe.Nuz mal byt ticho.

autor
2. júl 2023

Ešte som sa o tom snim nerozprávala..najprv musím nabrať odvahu...raz nám hodil žuvačku na pozemok a muž to videl.. a sa ozval ze co to hodil ..a sused ticho, sa voľákde v zadku videl...
Takže muž má nervi zneho ..ze sa sním nebude baviť...takže je to namne...podla mňa to je ľudské sa porozprávať ale neznasam konflikty..inak je mladý...môže mat 40 .. ja mam 30 .. ale aj tak sa bojím reakcie ...sak viete aký sú ľudia.. a nepočítam s kladnou odpoveďou..
Neviem prečo ľudia nemajú trosku , ako sa to povie, rozumu... nikdy by ma nenapadlo zasadiť si niečo na cudzí majetok...

katkaluky89
3. júl 2023

To je taká chémia čo vykinozi všetko.. naš sused si to veľmi rýchlo rozmyslel, slušne sme ich požiadali že budeme robiť fasádu a že by mohlo dôjsť k poškodeniu majetku a v ramci dobrých vzťahov nechceme si robiť prieky. Jeho žena je stavebná inžinierka tak tá to hneď pochopila odvtedy máme pokoj

petricienka
3. júl 2023

z tvojej strany by som ho kludne ostrihala. ako je to tvoj pozemok a proste ho tam nechces. nasi to tak maju tiez so susedom a vsetko co k nim prerastalo a robilo neplechu, tak proste ostrihali