Pekný deň, bez akej izbovky si neviete predstaviť váš domov? Ja mám veľmi rada fialky, orchidey a zo všetkých najradšej mám svoj tučnolist. Pochváľte sa kľudne aj fotkami🙂
Práve ma trápi jedna fialka, teda jej listy..neviete prosím poradiť čo s ňou je? 🤔.
predsa bezo mna 🙂
Fialka na fotke je pravdepodobne variegatny druh - s primesou bielej farby 🙂 to znamena, ze listy si nevedia vytvarat dostatok chlorofylu, ktory ich sfarbuje nazeleno. Je to teraz velmi “in”.
Neviem si svoj dom predstavit bez ziadnej rastlinky - mam ich celkovo asi 80-90, stale pribudaju a ubudaju. Je to moja velka vasen a zaluba. Vzdy si z kvetinarstva/hobby obchodu prinesiem nieco nove, co mi v zbierke chyba 😅 a stale nemam dost..
Ja mam mnozstvo crepnikovych kvetin cca 80ks, ci uz vacsie, mensir, ale u mna vyhrava potosovec neonovy a dvojfarebny, ale strihany na kratko, nie previsnuty. Mam asi 30 crepnikov a k tomu nesmie chybat biela orchidea v pocte kusov 3 v obyvacke.
Dracena a zamiaculkas. Vydržia aj moju
biednu starostlivosť.
Orchidea a chripkovnik nic ine mi neprezije
Begonie...maculata som kúpila len tak na skúšku, a angel wings som si vypestovala z lístku, ale teraz sú najkrajšie a určite ai zadovazim ešte ďalšie 😊
Africká fialka a nefrolepka.
Bez lopatkovca ☺️☺️ nič mu netreba a rastie ako besný.. keď treba poliať, dá to jasné najavo..
Viem si predstavit zivot bez kvetov. ;D Snazim sa ich ignorovat ale uz ich mame preprilis... Manzel sa cini. :D Vsetko sa zelena.. Velke monstery i pandamus.. milion mensich a mini,aj fialky su.. aj kyslicky..aj paprade..aj kadeco.
Tučnolist - krásny stromček s hrubým kmeňom, zamiokulkas, eukalyptus (ten je teraz vonku v kvetináči), 2 potosovce - ktorým sa krásne darí v kúpeľni, fikus a monstera - ktoré sa snáď "znovuzrodia", a ešte mám také 5l rastlinné "plantárium". A mienim to rozširovať .