Bazén - čistiace prostriedky

petra372016
10. júl 2024

Ahojte vyzná sa niekto v bazénoch? Kúpili sme bazén ale čistiace prostriedky k tomu by sme potrebovali. Nakoľko toto je prvý rok čo chceme fungovať z trošku väčším bazénom neviem čo ako je tu niekto kto by pomohol a poradil čo ako treba kúpiť?

malapepka
10. júl 2024

My sme v tomto velmi jednoduchi - davame do plavaciku tabletky a rano alebo vecer dam Savo do bazenov. Nic viac. A cez den stale bezi filtracia. Cele leto je krasna voda a deckam, aj ked si glgnu, nic im nie je.
Neriesime ziadne ph, plusy, minusy.... toto sa nam osvedcilo.

skeblicka777
10. júl 2024

@malapepka robím to rovnako, akurát savo dávam každý druhý, tretí deň. Občas treba vysávať spodok, ale to je už ku koncu sezóny. Vlani sme mali bazén 4,5mesiaca

petra372016
autor
10. júl 2024

@skeblicka777 ale čo robíte mi sme kúpili na čistenie. Včera sme chceli Savo ale že to sa nesmie liať do vody tak nechápem čo ako mám robiť

lakebabe
10. júl 2024

@petra372016 my máme nonstop tablety 5v1 v plavaku , raz za týždeň niekedy menej často muž dá pol litra prejasnovaca na noc, ale mame 27 m3 vody v bazéne, filtrácia beží stále keď tam nie sme a voda je čistucka. Iba keď sme boli na dovci desať dní a vypli filtráciu tak nám trochu steny oslizli ale dali sme odriasovac a za dva dni všetko super. A mame akumulátorovy tycový vysavac na bazeny, tak ten je super povysavat dno
Inak to savo aké kupujete? Nestipu z toho oči?

luccija
10. júl 2024

@petra372016 najlepšie je kúpiť tablety 5v1 kde máš všetko.Aku máte filtráciu pieskovú či obyčajnú?
Keď bola voda škaredá tak chlorsok, ale musíš počkať deň, kým sa vyparí.A ja som občas merala ph papierikom.Musky a háveď zbieram sitkom a raz za čas povysávať spodok.

doriiis
10. júl 2024

Ja napr savo nedávam.Chlorove tablety v plavacikoch úplne stačia.Ked sa kúpeme,tak ich vyberáme.Sem tam občas tam splechnem trochu aqua proti riasam

solange7
10. júl 2024

My kontrolujeme PH a upravujeme ak treba. Tiez chlorove tablety + pieskova filtracia.

vikisisi
10. júl 2024

@petra372016 my používame len chlorove tablety tie kombinované 4v1 a máme pieskovú filtráciu, ale posledné tri roky nepoužívame piesok ale také bavlnené guličky a super

jaskolka
10. júl 2024

Nič extra, klasika tabletky v plavaciku, filtráciu máme pieskovu. Mušky a utopeny hmyz zbieram sitkom. Na noc prikryvam bazén.

petra372016
autor
10. júl 2024

@jaskolka bazén zakrity. Filtrácia dnes prišla. Len že kde ste kúpili ten plavák? Včera sme boli v Tesco. Chceli sme kúpiť Savo tie tablety či čo to je ale plavčík nemali a neviem to zohnat

petra372016
autor
10. júl 2024

@lakebabe no klasickú filtráciu vôbec netuším ale Savo kúpiť. Včera som pozerala aj tablety ale nemali ten plavák. Nevyznám sa vôbec v Tom. Neviem kde sa to kupuje

bullinka
10. júl 2024

@petra372016 akú dávate vodu? Zo studne, či z vodovodu?zo studne treba toho vraj omnoho viac, kým ju nastavis. Ale z vodovodu stačí tabletu, čo ma v sebe všetko, do plavaka. My fungujeme 3tyzden a voda je krásne číra.

bullinka
10. júl 2024

@petra372016 majú teraz aj v Lidli akciu na plavaky, je tam zabudovaný teplomer.

betulinka1
10. júl 2024

@petra372016 PH + a -, kontroluješ stav podla testovacích pasikov, chlór alebo kyslik, tiez su testovacie pásiky, bazen denne vysáva vysavac, cerpadlo ide asi 12 hodin denne. Testovacie pásiky su dolezite a podla toho dávkovat, hlavne ak su deti. My mame velky murovany bazen s krytom, sladku vodu. Ak mas slanu vodu tak menej chemie sa dava. Pri vacsich bazénoch odporucam kupit si automat, ktory si to dávkuje sam. Nie je to taka velka investícia a netreba riesit niekoho, kto sa postara o bazen, ked idete na dva tyzdne na dovolenku. Ak si chces byt uplne ista, v bazénových obchodoch ti presne poradia na tvoje rozmery a m3 vody.

bullinka
10. júl 2024
nanka1986
10. júl 2024

@malapepka presne takto isto plus este obycajny vysavac na bazeny, ktory sa pripaja na filtraciu a v tej mame miesto piesku bavlnene gulicky. Tie su uplne top. A cele leto s krásnou vodou bez výmeny.

lakebabe
10. júl 2024

@petra372016 my sme všetko kúpili v mountfielde aj ten mini plavak aj tie tablety tam ti vedia velmi dobre poradiť ohľadom bazénov
Vysavac mame akumulátorovy od intex majú ich tam tiež, tie sú veľmi dobré

miska3711
10. júl 2024

@vikisisi prosím ta tie gulicky sa ako používajú?

jaskolka
11. júl 2024

@petra372016 ja som to objednala spolu s bazénom (Svet bazénov) a tablety teraz kupujeme v Lidli alebo Kauflande

vikisisi
11. júl 2024

@miska3711 iba ich tam vysypeš do nádoby namiesto piesku a cez ne preteká voda, po ukončení sezóny ich dám do vrecúška a do práčky vyprať a nechám usušiť, po 2 rokoch som kúpila nové, mne sa zdá že lepšie zachytávajú drobné nečistoty ako piesok, predávajú ich v Obi alebo tento rok som ich kupovala v Bauhaus, stoja cca 17 eur, a hlavne sú ľahké tak sa nemusíme s pieskom naťahovať

miska3711
12. júl 2024

@vikisisi nám prišli s filtráciou len sme nevedeli ako sa používajú. Ďakujem