Automatická kosačka - rada

14. jún 2023

Ahojte zvazujeme kupu aautomatickej kosacky na travu, mame dost velky pozemik cca 13arov tie co ich mate viete mi prosim poradit znacku ktora zvladne kosenie aj velkej plochy bez toho aby sa vracala stale na to iste miesto, pripadne ci moze kosit aj pocas dazda napr (jasne nie ked leje ale tak normalne prsi), co zvlada kosenie aj popri plote, okolo stromov atd...
Fakt neviem ci vybrat je toho na trhu kopec a nechcem kupit hovadinu... Dakujem za kazdu radu ktora je k teme 🙂

viestta
14. jún 2023

Nebolo by riesenim, ak by ste vyclenili len cast pozemku s nakratko kosenou travou ako rekreacny travnik a zvysok nechali ako luku a kosili len 2x v roku?

autor
14. jún 2023

@viestta nie nebolo vdaka

lenkakravcova
14. jún 2023

Práve nad tým tiež uvažujem. Pozemok okolo 2500m. Pozerám recenzie na gardenu. Vy mate rovný pozemok alebo tam mate aj svah mierny?
A krtkovia? (trochu sa obávam ze toto bude problém u nás..)

@viestta to nie je veľmi dobre riešenie - kvôli kliešťom. Ak majú deti tak neodporúčam.

viestta
14. jún 2023

@lenkakravcova pre deti by mali ten ofukovany travnik na hranie. Ale vsak len som navrhla riesenie, ked nestihaju kosit 13 arov

slavomira236
14. jún 2023

@viestta no neviem si predstavit kosit zahradu 2krat do roka..vsetok bordel zalietava k susedom..pri nasnastasie kazdy kosi.

viestta
14. jún 2023

@slavomira236 tak pokosis 4x v roku. Ale nemusis kosit kazdy druhy tyzden. Ci semena travy a divorastucich kvetov su bordel alebo nie je na tom ako sa na to pozries.

river_song
14. jún 2023

Mame robomow 2000, tá je do 2000m².. mame 11a, zvlada to s prehladom..

autor
14. jún 2023

@viestta dovod cislo 1 preco nie su prave tie klieste a make deti
Dovod 2 vsetok bordel a semena z burin by lietali k susedom ktory tam maju posadenu zeleninu
Dovod 3 tiez mame este izitkovu cast zahrady a pkiet burinu niekolko x za tyzden na ploche takmer 4are (tie kosit nepotrebujem) mi pride na hlavu...

autor
14. jún 2023

@viestta kosit kazdy druhy tyzden je zufalo malo...

autor
14. jún 2023

@river_song mozem sa opytat ako zvlada kosenie popri plote resp okolo stromov? Da sa nastavit automaticke kosenie napr kazdy 3den alebo ju musis vzdy spustit cez apku/manualne? Dakujem

river_song
14. jún 2023

Hranice kde chces aby kosila si vytycis kablom, daju sa tam aj nejake tie ostrovceky vyznačiť, ale tie nemame, takze to neviem.. .. daju sa nastaviť zony, my to máme na 2, jednu zonu kosi každý druhý deň skoro rano a vecer, druhú zónu 2x do týždňa.. nevadí jej ani dážď, to nema vobec na nic vplyv.. zvlada aj jemný svah a hlavne dobre kosi okraje, ze tie uz netreba dodatočne..

simca06022011
14. jún 2023

funguje rovnako ako roboticky vysavac.. tie co som videla v pohode obidu stlpy, stromy... su rozne typy, naprogramujes a bude si kosit, nastavis hranice ak treba, ved vyber sa do obchodu s kosackami, daj si poradit, pozri si ich nazivo... spytaj sa na rozdiely. POzri v porovnavacoch online pri vyrobcoch... su podla m2 rozdelene tiez.

viestta
14. jún 2023

Autorka, navrhla som inu moznost. Nic viac, nic menej. Kazdy nech sa zariadi ako uzna za vhodne

autor
14. jún 2023

@viestta v poriadku a ja som polozila konkretnu otazku nic viac a nic menej iba som cakala komenty k teme a nie navrhy ako a preco nekosit zahradu 😉

autor
14. jún 2023

@simca06022011 pytam sa na skusenosti ludi ktori ju maju a nie na to ci sa mam ist pytat do obchodu na funkcie, ale to by museli niektori vediet citat a ak nevedia poradit k veci tak sa zdrzat komentara 🙈

autor
14. jún 2023

@river_song super dakujem za jedinu radu k teme 💜

simca06022011
14. jún 2023

ved ti vravim, ze funguje ako roboticky vysavac, co si naprogramujes mas. A su rozne, cize aku si vyberies taku budes mat od vykonu az po funkcie, ci zvladne kopec, prekazku, alebo budes oznacovat miesta oplotenim, alebo v aplikacii... vsetko to zalezi od konkretnej kosacky. A tak ako vysavac samozrejme nastavis aj dni kedy kosi, cas kedy kosi... niektore maju aj gpsko keby dostala nohy nebodaj (rozumej ukranu). Neviem co viac k veci by si chcela... kedze pracujem par metrov od shopu vidim, ze nemusia davat pasky ani nic, proste stlp obide, z obrubnika neskoci - to ale zalezi od konkretnej kosacky. Zbytocne ti budeme pisat, ked budes vybera tty. A cena bude tiez asi dolezity parameter.