Aký veľký bazén pre 6-člennú rodinu?

23. apr 2023

Ahojte,

prosim, ten kto ma osobnu skusenost - aky velky bazen odporucate (do buducnosti) pre 6-clennu rodinu? Momentalne mame 3 deti do 7 rokov, cakame stvrte. Aktualne mame nafukovaci bazen s priemerom 3 metre, ktory sme dostali, no este nepouzili - doteraz sme byvali v byte. Riesime podlozie pod bazen, tak uvazujeme, ake velke predpripravit do buducnosti, teda ci staci pripravit na ten s priemerom 3 metre alebo bude treba casom vacsi? Len teda urcite nebudeme davat taky ten "vstavany" do zeme.

A tiez by som si rada nechala poradit, ake "podlozie" sa osvedcilo pod bazen vam.

Dakujem pekne :*

veselo_neveselo
23. apr 2023

Zabehni na modru strechu, tam najdes odpovede 🙂

doriiis
23. apr 2023

My sme štyria a máme bazén 4,60mx 1,50m.

autor
23. apr 2023

@doriiis vdaka a je to tak akurat alebo?

doriiis
23. apr 2023

@autor.....stačí nám.Aj si zaplávas,aj sa deti vybláznia

kp7333
23. apr 2023

Pri malych detoch do 7 r. by som nesla do velkych a hlbokych bazenov z bezpecnostnych dovodov. Obzvlast ak cakas babatko, ktore bude vyzadovat vela casu a pozornosti a deti budes musiet nechat obcas bez dozoru na dvore.

veronikavaneska
23. apr 2023

Ahoj my sme začali podobne najprv 3m keď boli malý ako podrástli 5,5kruh a dva roky dozadu sme zobrali väčší 7x4m teraz majú 4,9,9,12 a je super zaplávať si vyblazia sa 🥰 aj ten kruh bol super dalo sa tam točiť to sa deťom mega páčilo ale nezplavas si.

veronikavaneska
23. apr 2023

A všetko máme nadzemou tak nehrozí že by tam omylom padli. A okolo teraz sme urobili terasu že sa vieš aj opalovat aj skákať môžu aj všetci spolu.

autor
23. apr 2023

@veronikavaneska dakujem pekne, ved to rozmyslam, ze casom by mozno bol lepsi obdlznik a vacsi, tak aby sme teraz nedali zbytocne nejake male alebo natesno namerane to podlazie...a mozem sa spytat, aky konkretne mate, ked ste spokojni? A co mate pod nim? My nemame absokutne ziadnu skusenost, tak si rada necham poradit.

jaja1979
23. apr 2023

Ahoj, my sme postupom času prišli do rozmeru 5,5 x 3,5 m. Máme tri deti, v týchto bazénoch sa naučili plávať😉 začali sme okrúhlym ako vy a odvtedy máme stále väčší a väčší. Ani nejde o počet detí v rodine, ale o to, koľko sa k nám chodí kupat kamaratov. Ale tento je fajn, aj si zaplávas. Máme pod ním zámkovu dlazbu a keď ho postavíme, tak pod bazén dávame ešte takú izoláciu ( to sme zohnali od známych), niečo ako hrubšia karimatka, aby nebol chlad odspodu. Ale určite by som dala dlažbu minimálne 5x6, aby sa dali postaviť aj podpery, ktoré trochu precnievaju. Keby bolo po mojom, tak by som dala 10x5, ale to mi už neprešlo😉 a hlavne moc neodporúčam s nafukovacím okrajom, nám taký vydržal len tri sezóny, praskol a museli sme ho vyhodit

jaja1979
23. apr 2023

Ešte pridám foto, máme niečo takéto. Akurát na takéto veľké bazény je z fajn mať poriadnu filtráciu, kartusova nestačí a fajn je aj ohrev. A to už ide celkom slušne do peňazí

autor
23. apr 2023

@jaja1979 dakujem krasne za info, no my zatial tiez chceme vyuzit ten, co mame, kym vydrzi a potom zvazujeme vacsi a tiez mi napadlo, ze staci, ked pridu kamarati, ked budu deti starsie

negymama
24. apr 2023

mame 4 deti, odporucam baze podlhovasty. lepsie si zaplavu ako v okruhlom, my sme mali rozmer 2+4 metre ale spatne by sme vybrali asi vacsi 5x3 metre aspon.

Podlozie mame udupany piesok a na to nasucho betonove kocky, a pod bazen treba dat nieco izolacne a tlmiace okrem klasickej podkladovej folie. My sme mali 5cm polystyrenove platy co zapadali do seba drazkami. Polystyren bol super ze sa dno bazenu nenicilo tlakom na betonove kocky, plus to bolo makke na dopad pri skakani deti a dalsi plus udrzanie teploty vody v bazene - lebo od betonu a zeme chladi...

takze 3 v jenom. 😀

negymama
24. apr 2023

@negymama bazen /intex/ nam vydrzal 6 rokov a to mame aj mačky v zahrade. Len posledny rok jedna drapla do bazenu s urobila sa mala dierka. Ono ten plast rokmi na slnku zoslabol.
mali sme nieco na ten styl len mensi. A filtraciu rozhodne pieskovu, kartusova je nanic, zbytocne kupite 2x a prejdete i tak na pieskovu. Takisto tie nafukovacie okraje su slabe. Susedia to mali a uz po roku sfukoval okraj.

https://www.rajhraciek.sk/zahradny-bazen-intex-...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
negymama
24. apr 2023

este odporucam pri bazene vytvorit detom nejaku terasku. Najprv len vychadzali do travy a ten priestor sa neskutocne rozmocil a rozblatil. Potom nosili travu a blato do bazena.
My sme urobili po roku drevene "molo" asi 1,5x 1,5 metra s malymi skarami. Deti nanho vystupovali a nastupovali do bazena. Drevo sa nerozpalilo, rychlo schlo a voda prepadala dole do strku.