Neviete náhodou ako sa volá tento kvet? Je vysoký asi 1 meter. Teta ho má na záhrade a veľmi sa mi páči. Len sa neviem dopátrať ako sa volá.
PlantNet povedal ze Heliopsis helianthoides slnecnicka. Nainstaluj si do mobilu plantnet.
podla kvetov bud rudbekia alebo nejaka odroda echinacey
@marcelina23 pozri krásnoočko mnohokveté či to nie je ono
Hahhh... si dostala odpovede... výber si😀
Dakedy bolo take Kluc na urcovanie rastlin, celkom ma ta knizka bavila. Teraz aj ked mas internet s kvadrilionom fotiek, tak ani jedna poriadna, takze nevies porovnat listy, kvety, korene. Aj podla toho sa urcuje rastlina. Ak to nie je chronicky zname, tak v dobe stoviek slachtencov vsetkych moznych tvarov, velkosti a farieb mozu dve navonok rovnake rastliny byt uplne iny druh.
PlantNet tiez len porovnava fotku s fotkou podla nejakych markantov a na dvoch roznych fotkach jednej rastliny ti predhodi dva rozne vysledky
Mne sa to podoba na topinambur.
@viestta ano PlantNet z roznych fotiek da rozne vysledky. Vzdy pise % pravdepodobnosti zhody. Ak je nizka skusim dalsiu fotku. Ale z viacerych fotiek kvetov, listov ... mi zatial urcil vsetko. A to som ho skusal v botanickych zahradach, kvetinarsvach a podobne. Za mna super aplikacia.
Mne našiel Google názov heliopsis.
Žienky ďakujem krásne...Asi najviac sa to podobá na heliopsis.