Ako zachrániť tento kvet?

20. dec 2024

Ahojte, pred mesiacom sa mi zacali ultnut listy a opadavat, a niektore su takto sklopene dole. :( nic som nemenila... V lete sme ho kupovali, rastli aj nove listy... Bol krasny zeleny a teraz sa mu nieco nepaci... Aj stonka ako keby taka vraskova....

autor
20. dec 2024
axve
20. dec 2024

Ahoj. Ja osobne by som kvet vybral z kvetinaca ci ma v poriadku korene, ci nie su zahnite, ak nie, vymenil by som hlinu, aby bola vzdusnejsia. Stonka asi prirodzene vraskavie vekom, drevnie

simca06022011
20. dec 2024

Vies.. to moze byt milion veci, na FB su skupiny presne pre taketo problemy :DD aj ked vzdy dostanes aj psycho rady :D Ja osobne tuto rastlinu nemam, tak neviem.. ale:

1) moze to byt okolim - teplo, sucho, zmena svetla, prievan, chladny vzduch = hocico co sa zmenilo...
2) zalievka zla - vela, malo... , hnojenie - vela malo
3) moze to byt skodca nejaky..

chrobak7
20. dec 2024

Podľa mňa mu nič nie je. Možno stačí presadiť do väčšieho kvetináča s novou zeminou.

cacianka
20. dec 2024

@simca06022011 autorka by mala upresniť, lebo to môže mať naozaj rôzne dôvody. v zime treba menej polievať, suchý vzduch od kúrenia, možno ho nepresadili a nechali v pôvodnom rozmnožovacom substráte auž nemá živiny, možno hnijú korene lebo nemá dobrý odtok a vhodný kvetináč....

annaadela
20. dec 2024

Fikus nemá rád prievan.

adulka07
20. dec 2024

Tiež mi umrel...manžel v zime vetral a kvet bol neďaleko okna...ale v robote máme jeden obrovský pri vchodových dverách a tam je prievan stále a ešte je aj v maličkom kvetináči a v starej tvrdej hline a nič mu nie je...tak nechápem

madielilly
23. dec 2024

@annaadela a napriklad moj fikus benjamin nema rad ked su pri nim ine kvety.Ked som dala k nemu orchideu tak behom tyzdna opadala skoro tretina listov.Tak som ho dala samostatne a odvtedy je znovu krasny