Ako sa zbaviť myší na záhrade?

kikiballa
2. jan 2024

Ahojte idem si sem po nejake rady ako sa zbaviť myší na záhrade. Máme novú záhradu, ktorú nám robili teraz v jeseni. Máme iba trávnik a okrasné stromy a kríky. Dnes som sa len tak prešla po záhrade a skoro ma piclo. Všade diery a vyhrabaná zem. Mame psa,no psa 🙃 gaučový povalač 😄😄 niekoľkokrát denne chodí von po záhrade,ale nemá to žiaden efekt. Nikto v okoli nechova sliepky, zajace ani nič iné. Prosím poraďte niečo účinné, lebo keď sa mi dostanú do domu,tak ho spálim 🙃🙃🙃🙃🙃🙃

viestta
2. jan 2024

@kikiballa diery v zemi robia skor hrabose ako mysi, ak nebola zahrada dlhsie obrabana, tak tam mali pokoj. Zadovazte si macku a bude po probleme. Alebo umiestnite niekde budu pre dravce, tie sa tiez o nich postaraju

kikiballa
autor
2. jan 2024

@viestta to je úplne nová záhrada. V novembri sme ju dávali robiť firme. Máme aj siete proti krtom,ale to javne nepomohlo. Mačku mať nemôžeme. Syn je silný alergik. Aj keď uvažujem,že si nejakú na pár dní požičiam. Chodí sem kocúr od susedov,no ten sa tadiaľ iba prejde a ide si svoje.

viestta
2. jan 2024

@kikiballa kup dusikate vapno, nasyp do kazdej diery, najlepsie pred dazdom. Mali by sa podusit v norach.

simca06022011
2. jan 2024

to budu hrabose ale napr. aj potkany :DDD su na to pasce, lepiace (tie su hnusne, lebo to zviera musis proste zlikvidovat sama), potom su rozne zacvakavacie, alebo klietkove, pripadne take boxy s jedom... Fakt je, ze toho sa uplne nezbavis, priroda.. chytame v podstate stale nieco.. celorocne :D na jar este viac, to rovno k noram davale lepiace pasce, a za par dni vychytame vsetko.
Ostatne neviem co a ako funguje, lebo to by som musela celu luku, les, susedov a vsetko "osetrovat".

viestta
2. jan 2024

@simca06022011 domceky s jedom su najhorsia alternativa. Hlodavec sa otravi, ostane niekde lezat, zozerie ho macka alebo nejaky dravec a s hlodavcom vyhubime aj prirodzenych predatorov, ktori by mam pomohli s ich likvidaciou viac ako my sami dokazeme

kikiballa
autor
2. jan 2024

@simca06022011 paaaanebože až mam husiu kožu z toho. No idem googlit a zajtra sa pôjde na nákupy.

simca06022011
2. jan 2024

@viestta jasne, aj to je mozne... tak potom si autorka moze zaobstarat par maciek :D

simca06022011
2. jan 2024

tak je to priroda.. :D skus to pozasypavat tym vapnom a uvidite ci pomoze.. :D ja osobne tie pasce nazivo nedavam, mne to ale riesi chlap :DDD

egonsk
2. jan 2024

ak su to mysi a hrabose, ktore maju radi orechy a sladke, mozes skusit spravit pascu, na nete som videl videonavod, je to velmi ucinne na niektore typy. Vedro s vodou staci, na neho das na palicku do stredu gulicku medu s orechom a k tomu vedru malu dosku aby mysi po nej vybehli ... pripadne tretinu az polku vedra zapusti do zeme ... mys sa bude chciet nakrmit a padne do vedra/vody, kde sa utopi.
Ja som mal zvonku na povale behajucich tento rok extremne vela mysi a chytali sa mi na klasicke pasce aj lep asi tak kazdy 2 az 3 den pocas 2 mesiacov.

kikiballa
autor
2. jan 2024

@egonsk preboha to vážne až tak? Nedá sa ich nejako vyhnať ?

aandrea9
2. jan 2024

@kikiballa mačku si na par dní nepožicias 🙈 ak to nie je jej teritorium tak si prejde a ide si svoje😁 radu žiaľ nemám, my mame dve mačky na záhrade, také pritulance a myší niet. Ale zato krtko môže veselo rylovat meter od mačky a ani to s nou nehne 😄

simca06022011
2. jan 2024

@kikiballa nevyzenies ich nikdy... ku nam napr chodia macky od susedov, my ten pocet potom regulujeme kazdy rok a chytame intenzivne...

kikiballa
autor
2. jan 2024

@simca06022011 oooh no teda. No nič iné nám neostáva. Iba vyhubit. Ďakujem krásne všetkým za rady.

moname
3. jan 2024

odpudzovač hlodavcov

kikiballa
autor
3. jan 2024

@moname myslíš niečo konkrétne?

moname
3. jan 2024

@kikiballa áno deramax sme kúpili každý rok na jeseň sa nám sťahovali do dielne myši a teraz máme pokoj

lilke
3. jan 2024

Ak máte záhradu relatívne neďaleko vody, môže to byť aj hryzec. Ten je potvora, komplet obhryzie korene mladších ovocných drevín, ostane len kmienok. Resp. krtonozka robí tiež diery. Zisti, čo naozaj máte.

j_m
3. jan 2024

https://fullprofi.sk/ alebo zistiť akú hudbu nemajú radi, napr. Operu 😉…😂

1975renca
3. jan 2024

My sme dali na terasu lepidlo na myši,kam nam chodila myšia rodinka a odvtedy je pokoj
Kupila som v obchode so zahradnickym tovarom

kikiballa
autor
3. jan 2024

@lilke voda tu nie je. Sme na kopci. Oproti sú polia a ráno som zahliadla tu háveď. Isto to je hrabos. Dnes sme boli na nákupoch,tak uvidím,čo zoberie.

zltalienka
3. jan 2024

@kikiballa chápem. U nás zabrala až mačka. Elektronický plašič hlodavcov nezabral. Lepidlá, otravy a pasce sme nechceli dávať, aby sa nechytili susedove mačky. Museli sme si zaobstarať vlastnú mačku, aby sa "postarala" o drobné hlodavce.

michaela329
3. jan 2024

Mačky... naše lovia aj hraboše a kocúr miluje čìhať na krtkov. Máme pozemok cca 2000m2 a ani jednu dieru alebo krtinec.

kikiballa
autor
3. jan 2024

@zltalienka ja by som tiež rada mačku. No syn je silný alergik. Musíme si poradiť.

euka210
3. jan 2024

@kikiballa no my mame tiez macky...teraz je teplo, tak mysi je asi dost...normalne nam obcas ulovky nechaju na dvore 🤷‍♀️

euka210
3. jan 2024

@aandrea9 na krtkov pomahaju tie zvukove odpudzovace...a sliepky 😁

isis234
3. jan 2024

Vyhrabaná zem... ak je malý kopček, tak to bol krtko. Na paličku dajte umelú fľašu- dolu hrdlom.. ked bude vetrík, to začne buchotať a krtko odíde..... k susedom..

fopka
4. jan 2024

@kikiballa to nikdy nevyhubis, nezbavís sa toho. Myši, hrabose, hlodavce... To sa množí závratnou rýchlosťou. Vyhubis 10, ale v norach je ďalších 50 mladých, ktoré vyjdu a začnú žiť a mnozit sa a bude ďalších 50 malých... Proste príroda. Otrava, pasce, mačky sú riešením iba čiastočným. Nikdy ich nevyhubis do požadovaného nulové ho stavu. Vlastná skúsenost. To vápno som sice neskúšala, ale keďže pod zemou majú doslova katakomby, hlboké diery a cesty, neverím ze to zavlecu až do cieľa. To by si to vápno musela fúkať hadickou ako izoláciu 😁 Mam psa, 3 susedove macky, a záhrada skrz na skrz prevrtana stale. 2 roky dozadu v jeseni posadenych a hneď v zime zožratych 150 cibul tulipanov 🤷‍♀️ Aj keď je chvíľu kľud, a ja si myslím, že je po všetkom, po case úradujú zase... Proste len žiť a nechať žiť

marikaheidi
4. jan 2024

@aandrea9 nasa Liza uz asi 8 krtov zlikvidovala, ona je ina, polodivoch doslovne🙃

megika1
4. jan 2024

@fopka presne tak,ak je neďaleko pole.... hraboše tam majú raj. Moja rada natlct na pozemku koly s plošinkou, kde môžu pristávať menšie dravce na lov

zltalienka
4. jan 2024

@fopka však ani nemôžeme chcieť vyhubiť všetky hlodavce, narušili by sme rovnováhu v ekosystéme.
Možno keď autorka nemôže chovať mačku, tak nájsť druh psa, ktorý si s hlodavcami bude vedieť poradiť na pravidelnej báze.