Ahojte idem si sem po nejake rady ako sa zbaviť myší na záhrade. Máme novú záhradu, ktorú nám robili teraz v jeseni. Máme iba trávnik a okrasné stromy a kríky. Dnes som sa len tak prešla po záhrade a skoro ma piclo. Všade diery a vyhrabaná zem. Mame psa,no psa 🙃 gaučový povalač 😄😄 niekoľkokrát denne chodí von po záhrade,ale nemá to žiaden efekt. Nikto v okoli nechova sliepky, zajace ani nič iné. Prosím poraďte niečo účinné, lebo keď sa mi dostanú do domu,tak ho spálim 🙃🙃🙃🙃🙃🙃
@viestta to je úplne nová záhrada. V novembri sme ju dávali robiť firme. Máme aj siete proti krtom,ale to javne nepomohlo. Mačku mať nemôžeme. Syn je silný alergik. Aj keď uvažujem,že si nejakú na pár dní požičiam. Chodí sem kocúr od susedov,no ten sa tadiaľ iba prejde a ide si svoje.
to budu hrabose ale napr. aj potkany :DDD su na to pasce, lepiace (tie su hnusne, lebo to zviera musis proste zlikvidovat sama), potom su rozne zacvakavacie, alebo klietkove, pripadne take boxy s jedom... Fakt je, ze toho sa uplne nezbavis, priroda.. chytame v podstate stale nieco.. celorocne :D na jar este viac, to rovno k noram davale lepiace pasce, a za par dni vychytame vsetko.
Ostatne neviem co a ako funguje, lebo to by som musela celu luku, les, susedov a vsetko "osetrovat".
@simca06022011 domceky s jedom su najhorsia alternativa. Hlodavec sa otravi, ostane niekde lezat, zozerie ho macka alebo nejaky dravec a s hlodavcom vyhubime aj prirodzenych predatorov, ktori by mam pomohli s ich likvidaciou viac ako my sami dokazeme
@simca06022011 paaaanebože až mam husiu kožu z toho. No idem googlit a zajtra sa pôjde na nákupy.
@viestta jasne, aj to je mozne... tak potom si autorka moze zaobstarat par maciek :D
tak je to priroda.. :D skus to pozasypavat tym vapnom a uvidite ci pomoze.. :D ja osobne tie pasce nazivo nedavam, mne to ale riesi chlap :DDD
ak su to mysi a hrabose, ktore maju radi orechy a sladke, mozes skusit spravit pascu, na nete som videl videonavod, je to velmi ucinne na niektore typy. Vedro s vodou staci, na neho das na palicku do stredu gulicku medu s orechom a k tomu vedru malu dosku aby mysi po nej vybehli ... pripadne tretinu az polku vedra zapusti do zeme ... mys sa bude chciet nakrmit a padne do vedra/vody, kde sa utopi.
Ja som mal zvonku na povale behajucich tento rok extremne vela mysi a chytali sa mi na klasicke pasce aj lep asi tak kazdy 2 az 3 den pocas 2 mesiacov.
@kikiballa nevyzenies ich nikdy... ku nam napr chodia macky od susedov, my ten pocet potom regulujeme kazdy rok a chytame intenzivne...
@simca06022011 oooh no teda. No nič iné nám neostáva. Iba vyhubit. Ďakujem krásne všetkým za rady.
odpudzovač hlodavcov
Ak máte záhradu relatívne neďaleko vody, môže to byť aj hryzec. Ten je potvora, komplet obhryzie korene mladších ovocných drevín, ostane len kmienok. Resp. krtonozka robí tiež diery. Zisti, čo naozaj máte.
https://fullprofi.sk/ alebo zistiť akú hudbu nemajú radi, napr. Operu 😉…😂
My sme dali na terasu lepidlo na myši,kam nam chodila myšia rodinka a odvtedy je pokoj
Kupila som v obchode so zahradnickym tovarom
@kikiballa chápem. U nás zabrala až mačka. Elektronický plašič hlodavcov nezabral. Lepidlá, otravy a pasce sme nechceli dávať, aby sa nechytili susedove mačky. Museli sme si zaobstarať vlastnú mačku, aby sa "postarala" o drobné hlodavce.
Mačky... naše lovia aj hraboše a kocúr miluje čìhať na krtkov. Máme pozemok cca 2000m2 a ani jednu dieru alebo krtinec.
@zltalienka ja by som tiež rada mačku. No syn je silný alergik. Musíme si poradiť.
Vyhrabaná zem... ak je malý kopček, tak to bol krtko. Na paličku dajte umelú fľašu- dolu hrdlom.. ked bude vetrík, to začne buchotať a krtko odíde..... k susedom..
@kikiballa to nikdy nevyhubis, nezbavís sa toho. Myši, hrabose, hlodavce... To sa množí závratnou rýchlosťou. Vyhubis 10, ale v norach je ďalších 50 mladých, ktoré vyjdu a začnú žiť a mnozit sa a bude ďalších 50 malých... Proste príroda. Otrava, pasce, mačky sú riešením iba čiastočným. Nikdy ich nevyhubis do požadovaného nulové ho stavu. Vlastná skúsenost. To vápno som sice neskúšala, ale keďže pod zemou majú doslova katakomby, hlboké diery a cesty, neverím ze to zavlecu až do cieľa. To by si to vápno musela fúkať hadickou ako izoláciu 😁 Mam psa, 3 susedove macky, a záhrada skrz na skrz prevrtana stale. 2 roky dozadu v jeseni posadenych a hneď v zime zožratych 150 cibul tulipanov 🤷♀️ Aj keď je chvíľu kľud, a ja si myslím, že je po všetkom, po case úradujú zase... Proste len žiť a nechať žiť
@aandrea9 nasa Liza uz asi 8 krtov zlikvidovala, ona je ina, polodivoch doslovne🙃
@fopka však ani nemôžeme chcieť vyhubiť všetky hlodavce, narušili by sme rovnováhu v ekosystéme.
Možno keď autorka nemôže chovať mačku, tak nájsť druh psa, ktorý si s hlodavcami bude vedieť poradiť na pravidelnej báze.
@kikiballa diery v zemi robia skor hrabose ako mysi, ak nebola zahrada dlhsie obrabana, tak tam mali pokoj. Zadovazte si macku a bude po probleme. Alebo umiestnite niekde budu pre dravce, tie sa tiez o nich postaraju