Travnik ako minove pole prosim ako ho odplasit?
Skusali sme plasic co vydava zvuky take pipanie, tie dymove gule, kosit s kosackou, farbene vlasy do dier, snazili sme sa ho aj “chytit pri cine” uz sa na to viackrat takto podarilo a krtko putoval daleko do lesa kde sme ho vypustili ale tento uz odolava asi 3mesiace a nic..
Domace zvierata nemame
@simona20201309 dakujem nechceme ziadne domace zviera
Vyskúšaj posypať trávnik pomarančovou kôrou, raz som to čítala a pomohlo :D
Nezbavíš. Jedného chytíš, odnesieš, prídu ďalší.
Bývam vedľa poľa, ročne odchytím a odnesiem ďaleko asi 2-3 krtkov a vždy prídu noví. A to je plot 0,5 metra v zemi (podhrabová doska) a aj po tú sa podkopú.
Pod trávnik ste mali dať sieťku proti krtkom. Mám tú sieťku, na trávniku nie sú kopčeky, jedine pri plote sa vedia vyhrabať.
Nic nezabera, potom to este mozu byt tie hrabosive mysi, neviem ako sa to po slovensky vola, to je horsie ako krtko. My mame z tych mysi prerytu polku zahrady
Ja by som skusila vysadi dake bylinky, hlodavce ich neznasaju. A najviac zo vsetkeho im smrdi levandula.
Pošli ho k nám 😆 jedine pasca a odniesť na pole. Ale zjavne sa im u vás páči, tak budú chodiť stále
Nič. Roky s tým bojujeme, mame dve mačky, vyskúšali sme všetko, co sa dalo kúpiť aj kadejaké rady od kdekoho. Proste mu je u nás dobre. Teda im, lebo jeden asi nebude, aspon u nás teda. A v lete mu nevadi ani behanie deti po dvore, oni behajú a on pol metra od voliery v pohode jeden krtinec za druhým.
@paciko9 mame okolo celeho domu
@chrobak7 je to vyse 40rocny dom vtedy sa na to nemyslelo asi
Travnik a pozemok mame velmi velky
pripájam sa. Už sme z toho na nervy. Kúpili sme nejaké sáčky v merkury a tie ako tak pomáhajú. Tam kde ich dáme tak tam už jede ale robí si kopce o kus ďalej. Sáčkami sme ho posunuli asi o 2 metre k plotu. A tie pípaky nepomáhajú vôbec.
ja by som ho nechala tak. 😀 vsak krtkovia su dost uzitocni, aspon nemas kadejaky bordel a hmyz po zahrade. 😀
Kúpte si mačku. Všetci susedia okolo majú minove polia 🙂 my ani jediný krtinec