Ahojte,
ako najlacnejšie oplotiť pozemok okolo chaty? Môj odhad Cca 300m2. Po pozemku mi chodia ľudia, ktorých si tam neželám. Najlepšie aby bola výška plota aspon 1,8m a najlepšie nepriehľané. Má niekto v tomto prehľad, aspoň približná cena za meter podľa typu plotu? Prípadne niekto kto si daval nedavno robiť oplotenie a koľko ho to vyšlo. Ďakujem. Rada si nechám poradiť čo je výhodné a bezpečné
@zalka treba prosim ťa take oplotenie aj hlasit obci? Resp. Nejake povolenia, plány?
Daj pletivo a na to tu zelenú plachtu.Mala by si to mať presne vymerane od geodeta a informovať suseda, keď máš ...jedna strana plotu je jeho či nechce iný plot...keď chcela mať istotu choď na obec, ale čo viem na bežný plot ti netreba nič ohlasovat
Mozes vobec ten pozemok oplotit? Lebo niekde to upravuje VZN, ze pozemky v extravilane sa oplocovat nemozu. Najlacnejsie vyjde pletivo na stlpikoch a ked to nechces priehladne, tak zavesit na to plachtu. Len potom treba na to mysliet aj pri vybere stlpikov a zakladoch pre nich, pretoze ak sa do plachty oprie vietor moze stlpiky poohynat alebo vyvratit.
@luccija ziadna strana plota nie je nikoho, kazdy si spravi plot sam, aky chce, zaplati si ho a cely ho ma umiestnit na svojom pozemku. Ta povedacka, ze lava/prava strana plota je nasa/susedova nema oporu v zakone. Sused ma akurat povinnost umoznit pristup na svoj pozemok v miere nevyhnutne nutnej na stavbu plota a ten, co plot stavia musi odstranit alebo nahradit susedovi skody ak by mu pri vystavbe plota vznikli.
Ak máš skolaudovanu chatu, tak obci nahlásis drobnú stavbu plota, popíšeš z čoho plot bude a v plane nakreslis kade budeš plot robiť, kde bude bránka vstupná a tak. Tuším dáky 10e poplatok som za to platila pred dvoma rokmi.
Ak chata skolaudovaná nie je a jedna sa o čiernu stavbu tak k plotu budeš potrebovať stavebné povolenie.
Alebo kúp oplotky, ktoré sa zapichuju do zeme pre kone/hovädzí dobytok,natiahni pásku,pusti elektriku z autobatérie 😜. Tam asi žiadne povolenia netreba
@zuzanita1609 presne toto som chcela napísať, elektrický oplotok, úplne stačí na výšku 1,40m. Stĺpiky stoja okolo 2,50€ potrebuješ na každých cca 8 metrov. Zdroj v závislosti od výkonu od 70€ vyššie a lanká, pre ľudí stačí 2-3mm stoja okolo 15€ za 400m + autobatériu alebo solárny panel.
@patus_2 Mne to napadlo hneď, síce to nič nezakryje,ale ľudia si rozmyslia, chodiť cez pozemok,radšej obídu 😏.
Aj oplotenie musis ohlasit ako drobnu stavbu.. my sme tak museli. Muz robil nakres s rozmermi, mapku pozemku, ze kde to bude, a neviem co este. Obycajne stlpiky a pletivo.....
Najlacnejšie ta vyjde stĺpiky pletivo a sieť...
Ak chceš výšku plota 180 cm tak také vysoké pletivo a stĺpiky asi tak 230- 250 cm vysoké cca pol metra do zeme zabetonovat. A potom keď budeš mat všetko hotové tak natiahnes sieť.
Osobne sme pod pletivo ešte dávali tzv H-cka, aspoň burina od susedov neprerasta a aj nám sa lepšie kosi... Vtedy musíš kúpiť stĺpiky 250cm... 185 cm vrch cca 25 cm Hcko a zvyšok zem... Betónuje sa aj Hcko.