Ahojte,
mame cerstvo (vcera) vysiaty travnik - bolo nam odporucane polievat ho cca 3-5x za den. Poliali sme 5:30 a 10:30 (vtedy bolo vidiet, ze je zem este vlhka) a o 15:30 som vysla von a poda uz bola sucha, teda aspon volnym okom bolo vidiet, ze na povrchu je sucha. Zlakla som sa, ci to teraz vobec vzide, no na druhej strane vraj ani prilis caste polievanie nie je vraj dobre, skor naopak. Ako mam teda vediet posudit, ako casto poliat???
Niekto hovori, ze to, ze na povrchu je poda sucha, neznamena, ze semienka nevytiahnu vlhkost spod povrchu, len teda neviem, co robit, lebo predchadzajucu skusenost nemam a nechcem to pokazit. Vdaka!!!
@minenkak od zaciatku iba 2x denne? Lebo presne o toto mi ide, ze niekto povie, ze 2x denne (ze viac nie je dobre) a niekto povie, ze ani chvilku by nemala byt sucha zem, inak sa trava neujme
No ked su taketo extremne tepla, tak treba polievat castejsie, aby zem bola stale vlhka, presne tak ako Vam hovorili 3-5x za den
Nejde vobec o to ako casto polievate ale kolko vody ten travnik dostane. Na vyklicenie staci aby boli vlhke vrchne 2 cm pody a nemali by zaschnut naklicene semena, takze ak je vonku 30, treba ho poliat aj cez den, aj niekolkokrat, ale potom potrebuje zakorenovat do hlbky a to uz potrebuje mat prevlhcenu podu do vacsej hlbky. Vtedy je lepsia dlha zavlaha nad ranom aby voda dobre vsiakla este skor ako vyjde slnko
My sme polievali tak ako som písala
@minenkak a kolko minut prosim?
@viestta kazdy raz polievame 20 minut, to staci? Lebo povedali, ze aspon 10-15 minut...a ked to bolo na povrchu po 5 hodibach volnym okom suche, mohlo to zaschnut? Vdaka za odpoved
Neviem ci to staci. Ty musis vediet kolko litrov natlaci zavlaha za danu casovu jednotku. Polieva sa na litre na meter stvorcovy, nie na minuty.
Ja len do buducna, ci pre ine uzivatelky... Travnik sa neseje uprostred leta 😏
Idealne jar/jesen, kontrolovat predpoved pocasia a vysievat ked hlasia dazde.
Ja som vcelku eko clovek, a siat travu a liat vodu v auguste (hoc studnovu ci dazdovu) je trochu skoda.
@dkethe ano, to viem, ze idealne na jar/jesen, ale bohuzial u nas sa inokedy z viacerych dovodov proste nedalo...a predpovede teda uz dlho nie su vobec presne, teda u nas vecne ked hlasia, ze bude prsat, tak neprsi a naopak
Kamaratka pred mesiacom davala koberec. Zalievala 3 x denne, bolo malo. Pri tychto teplotach 6x denne sa jej osvedcilo.
@kornelies vdaka!!!
Nam povedali ze zaklad je aby bolo to semiacko mokre, polievali sme kazde 2 hodiny 7 minut, v noci len o desiatej a tretej. Nechapem ten vas interval 10:30 az 15:30 vtedy vam nepolievalo alebo len to stihlo vyschnut od posledneho poliatia do 15:30, ak nepolialo v tom obdobi tak to mate zle lebo v tom najvacsom teple nepolieva, doplnte tam interval. Dlzku si urcite sami podla kapacity zavlahy ako pise niekto vyssie. No a skusenost, sadili sme na tri etapy, jar, leto, jesen, a ano ten letny travnymik je najhorsi a zle sa mu darilo a mali sme s nim velmi vela prace potom. Pocitaj s tym ze budu mozno problemy.
My sme polievali ráno a večer,kým nebola pekná tráva