Ahojte mamičky, chcem sa opýtať mame rok aj pól a maly mi v poslednej dobre začal vraciať, aj s pečiva. A dnes som mu dala kašu nutrilon a opäť.máte s tým skúsenosti? Chodí sa na gastro hadicu aj s takými malými drobcami? Alebo na alergológiu? Ďakujem 🙂 Bruško ho neboli, stolicu má normálnu a nechudne..
@paulinafabryova Ahoj no určite by som navštivila doktorku ak to trvá viac ako týždeň, pozerám,že nutrilon je viac menej obilninová kaša takže môže to byť kludia alergia na lepok-celiakia takže jeho bruško nevie tento druh stravy spracovať. Mám s tým osobné skusenosti z okolia nieje to vynimkou ani u takychto malych detičiek. Určite mu nebudu pchať hadičku zatiaľ , ale doporučia dietú bez lepku skusiť a spravia laboratorne a alergologicke testy. Niet sa čoho báť 🙂 . Pokiaľ nechceš zatiaľ behať po doktoroch skus vo vlastnom záujme vyradiť lepok- rožky ak papa omačky a zahustuješ mukou tak nezahusťuj a uvidiš sama . Držím palce snád to nebude nič vážnejšie 🙂.
@paulinafabryova Ak vracia z pečiva a obilninovej kaše, môže to byť celiakia. Skús na pár dní vysadiť lepok (všetko, čo obsahuje pšenicu) a uvidíš.
@silvinka_c a pri takýchto testoch, sa musí ležať aj v nemocnici ? Svokra má celiakiu. A mna to vôbec nenapadlo že ťa kasa obsahuje obilniny 😳 asi máte pravdu. Ďakujem .. vôbec som netušila že už u ročného dieťaťa sa to môže prejavovať.
@h2 a pri takýchto testoch, sa musí ležať aj v nemocnici ? Svokra má celiakiu. A mna to vôbec nenapadlo že ťa kasa obsahuje obilniny 😳 asi máte pravdu. Ďakujem .. vôbec som netušila že už u ročného dieťaťa sa to môže prejavovať.
@paulinafabryova NIe nie nemusi, objednava sa ale kedže mate male babo vas rychlo objednaju . Nechali by vas hospitalizovanych len pokiaľ by to bolo važnejšie , nakoľko sa môže dehydratovať sustavnym zvracanim tak odporučam veľa tekutín. Pripadne ak by bolo potrebne spraviť nejake sustavne vyšetrenia a bolo by prinosnejšie ak by vas hospitalizovali ,ale myslim,že v takom štádiu nieste. Takže bude stačiť vyšetrenie u alergologa,pripadne konzultacia u gastro.Samozrejme všetko závisi od doktora.
@paulinafabryova To, bohužiaľ, neviem. U nás to nemá nikto, ale synov najlepší kamarát ju má, tak som si zisťovala, čo môže a čo nie. Ale ako prebiehali vyšetrenia, to neviem.
@silvinka_c ja len k rýchlemu objednaniu,ja keď som šla s ani nie ročným objednať ho na gastro s akútnym problémom ,dali nám termín za 3 mesiace😳vraj ak to dovtedy neustúpi prípadne sa zhorší problem môžme sa dať hospitalizovať....takže možno indi vindi podľa mesta
@paulinafabryova vies si predstavit hadicu 1 a pol rocnemu? mozno pod anestezou .... skus sa radsej poradit s lekarkou, mozno daku setriacu dietu. skus kvaskove pecivo, radsej domaca kasa, ako nutrilon, dietnejsie prikrmy, .... bolo by asi velka nahoda, aby sa mu naraz v 1 a pol roku objavila alergia na lepok aj bkm atd. takze jedina rada - zbehni k doktorke a ona usudi, ale na hadicu tak male dieta trapit nebudu. zrejme ti poradi daco o stravy vylucit, mozno postaci nejake probiotika, mozno malemu vezmu krv .... a mozno ma len virozu, alebo je nervozny zo zubkov, nevieme, co jedava a co pije, takze tak.