Ahojte, moj maly za par dni ide mat rok, a uz asi take 2-3 tyzdne nechce pit mlieko, niekedy len polovicu vypije, alebo vzdy necha zhruba 60-90ml vo flasi, pri davke 240ml alebo 210ml (rano plus vecer). Ani na olovrant uz nevypije 150ml, len dakych 60 ci 90ml...Preco odrazu? cim to je? zuby, alebo chut na ine jedlo, lyzickou a pod.? Na obed mu nedavam UM, ale jogurt po zeleninke a masku.
Aku davku mlieka by mal mat denne v jeho veku? Musim ho dokrmovat aspon jogurtami potom ?...
ahojko no ja osobne tiez nevypijem 1/4l mlieka naraz 😉 a okrem toho este desiata, obed, orovrant, vecera,... a vsetko plnohodnotne jedla kedze mlieko sa rata za plnohodnotne jedlo.uvedom si to. po dalsie su horucavy chce asi viac vody ako jedla. a na ranajky by som mu dala ranajky. mozno rano ked vsane mlieko a na noc kasu, popr. ked ide cez obed spat tak este mlieko ale inak ked ma tuhu stravu tak uz mlieko ako hlavny chod nepotrebuje. ma to kompenzovane mliecnymi prikrmamy v ramci dna. drzim palceky v stravovani velkaca. hold uz ho nie je babatko ale velky chlap 😵
Pri rocnom dietati nie je vobec nutne podavat mlieko ak on nejavi zaujem, pestra strava uplne postaci, a ani netreba podavat viac jogurtov ci extra pridavat viac mliecnych vyrobkov, vsetko s mierou, je mnoho deti, ktore odmietaju omnoho skor mlieko a su bez problemov a zdrave, rozmanita strava je zaklad.
nas zacal tiez tak pred rokom (mozno aj 10, 11 mesacny, uz neviem presne) odmietat na olovrant mlieko, dovtedy uplne bez problemov, ale nas nechce jogurty, ani milacikov, termixy, acidko, nic proste mliecne, sem tam (teda doteraz asi 3x) zjedol jogurt, nechce ani kase z misky, proste nejake mliecne veci do neho nedostanem, ked tak polievku. teraz pije mlieko rano (uz mu davame kravske) a vecer taku redsiu kasu z mlieka z flase, napriklad nam vobec nechce ranajkovat, uplne sa stale trasie na ranne mliecko a posledne tyzdne mu pomaly do obeda nic nechyba, ale teda pije ranne tak okolo osmej... cize tie deti asi vedia, co potrebuju, ak sa ti zda, ze by mal jest viac mlieka, skus mliecne vyrobky na desiatu, olovrant, ak to spapa, ak nie, tak sa len snaz o pestru stravu a sem tam skus mlieko, mozno sa o tyzden, mesiac zase chyti 😉
Ale ved ked papa normalne masko, zeleninku, kyslomliecne vyrobky, ovocie, pecivko, tak nemusi denne vypot pol litra mlieka. Podstatne je, ze mambohatu stravu vseobecne na vitaminy a mineraly
Preco nechce uz pit tolko mlieka? Asi uz potrebuje vyraznejsie chute ako je napr ovocie, zelenina ci masko