Ahojte chcem sa spytat. Mam skoro 7 mes. synceka a uz papame. Vcera som mu uvarila maskovo zeleninovy prikrm ale dost z neho ostalo. Mozem mu ho dat aj dnes? Vzdy mu varim cerstve ale je mi luto to vyhodit.
@zuzinka18 ked to bolo vcas odlozene do chladnicky tak by to malo byt v poriadku ... aj hotovy prikrm ked sa otvori tak sa moze spotrebovat do 72 hodin. Ale ked si nie si ista, babatkovske prikrmy ak su dohladdka mixnute sa daju lahko hodit do nejakej dospelackej omacky ked robis napr. dusene mäso na hribikoch/hrasku ... spravia tam fajn konzistenciu aj chut 😉
Ahoj, pokiaľ si ho mala v chladničke, tak v pohode. Ja malému varím vždy na dva dni, aj staršiemu som to tak robila a nikdy im nič nebolo. Akorát porciu, ktorú jedli vždy vyhodím, aby tam neboli zostatky slín...
ja som vzdy varila na 2 dni - uplne v pohode. Len to treba po vychladnuti hned odlozit do chladnicky. Nesmies ale nechavat jedlo, v ktorom uz bola namocena lyzicka - nesmie sa to kontaminovat slinami, cize hned po uvareni oddelit poriciu na zajtra, nechat vychladnut a dat do chladnicky. Ja som dokonca varievala toho aj viac a zvysok som zamrazila. Mala som na to Avent nadobky na mrazenie mlieka - tie su dobre aj na prikrmy. Nebudem sa preda serinkat s tymi gebuzinkami kazdy bozi den....
@zuzinka18 ja som mrazila (a stale este z casu na cas zamrazim) osobitne zeeninu a osobitne maso. zeleninu parim v avent hrnci, mixovala som a mrazila v malych dozickach akurat na 1 porciu. a maso som varila na sporaku, nakrajane na male kusky, potom som ho zmixovala a davala do mrazaku najprv po cca 30 g do filie do takeho maleho balicka, teraz uz mrazim 40-50 g do balicka. ked urobim aj cerstvu zeleninu, len vyberiem z mrazaku maso a hodim k tomu. prip hodim do polievky. takto sa mi to s tym masom osvedcilo, lebo som malemu kupovala narazovo telacinu, alebo biokurca. tak som to vzdy naraz spracovala a rozdelila na porcie.
@zuzinka18 a je to pomixovane