Zeleninka,masko,vajicko,ovocie - príkrmy

mirkaknm
19. feb 2019

Dievcata,poradte prosim. Dcerka ma 7.mesiac. Priblizne v 5.5m sme zacali so zeleninkovymi prikrmami. Teraz v 7.mom mesiaci som pridala masko,papame uz 5.den morcacie. Mala by som uz skusit aj vajicko. A zacat aj so zeleninkou. V rovnaky den ako sme zacali s maskom som skusila dat na desiatu jablcko (nechuti ani struhane,ani varene). Ale kazda potravina by sa mala zavadzat min.po 3 dnoch. Ako to teda robit? Este sme neodskusali vsetku zeleninku(planujem hrasok,zelenu fazulku,patizon...),do toho mam skusat ah ovocie aj masko striedat, aj oleje.

Tiez sa chcem opytat ako pripravujete napr.ryzovu kasu ak iba kojite? Kolko mliecka nastriekate do kase?

bobula46
19. feb 2019

@mirkaknm z vajíčka len žĺtko a to raz do týždňa. Normálne dávaj papať to čo už máš odskúšané plus každú novú vec odskúšaj aspoň tri dni, aby si videla alergickú reakciu keby nejaká bola. Čiže napríklad keď chceš skúsiť hrášok (prepasíruj aby nedulo) daj ku tomu napríklad zemiak a mrkvu za ten deň. Určite nedávaj dve nové veci v jeden deň. Jabĺčko môžeš skúsiť zmiešať z mrkvou, brokolicou, banánom, hruškou alebo s ryžou. Ja mäsko dávam 2-3krat do týždňa.
Ružovú kašu robím iba z ryže a vody. Syn nechce žiadne umelé a mne sa z môjho nepodarí nič odstriekat. Na 200ml vody dávam 2PL ryže, povarím a dám ku tomu napríklad to jabĺčko.

mirkaknm
autor
20. feb 2019

@bobula46 oki dakujem len ja to myslim tak ze este nemame odskusanu vsetku zeleninku. Dnes by som mala dat najaku novu a v podstate kazde 3-4 dni daku novu zeleninku. Ale na desiatu chcem zacat davat ovocie tak mi to nejak nevychadza. Ak dam ovocie,tak na obed musim dat zeleninku dalsie 3 dni uz odskusanu?

bobula46
20. feb 2019

@mirkaknm ovocie sa dáva neskôr kvôli tomu že je to väčší alergén ako zelenina a tiež že je to sladké a preto potom nechcú zeleninu. Ale keď už máte toho viac prejdeneho zo zeleniny a chýba vám pár veci čo nemáte odskúšané tak kľudne môžeš začať dávať ovocie plus odskúšanú zeleninu a tú ktorú ešte nemala dáš o týždeň neskôr ako ovocie, ktoré ste už odskúšali. Z ovocia aj tak toho teraz veľa nevyskúšaš. Nejaké jablko, hruška, banán. Ostatné veci doktorka neodporúčala teraz v tomto období lebo predsa len kde tak oberú slivky alebo vypestujú melón 😁

mirkaknm
autor
20. feb 2019

@bobula46 Dakujem. Takze asi tak ze ked budem chciet dat do obeda ovocie tak cca ten tyzden,den nedam novu zeleninku alebo masko,nic nove. Jablcko uz skusam 5.den a nechuti,asi jej je moc kysle. Ani surove,ani vatene. Aj spolu sme ho jedli,som si odhryzla,pozula a dala na prst ;)