Zelenina a ovocie v strave bábätka bez škodlivýn

malamargaretka
31. jan 2012

Dobrý deň mamičky, kde nakupujete zeleninku a ovocie pre bábetká, ktoré začali papať- my sme doteraz jedli všetko z našej záhradky, ale trebalo by to už zmeniť, lebo o chvíľu sa zásoby minú a chcela by som nakupovať pre malého neškodlivé potraviny, bez všakovakých pesticíd a iných hormónov. A čo s mäskov, kde kúpiť dobré mäasko pre bábo- jahňacinu, morčacinu a iné?...dakujem za rady 🙂katka

malamargaretka
autor
1. feb 2012

...mamičky kde prosím kupujete pre bábätká zeleninu a ovocie a mäsko?
dakujem

miskax2
19. feb 2012

@malamargaretka zelenina z vasej zahradky je urcute naj lebo vies ako ste ju dopestovali ak chces kupovat tak by som volila trhovisko myslim ze tie su takisto dopestovane ako na vlastnej zahradke a su so slovenska narozdiel od supermarketov tam su vacsinou dovazane a striekane kedecim.... a co sa tyka maska tak tiez len u sukromnika kde ma maso cerstve nie balene ale jahnacinu a morcacinu neviem kde by si zohnala ja som davala hotove prikrmy tie su aj s kralikom aj morcacie aj jahnacie uz je to aj spracovane a malej to chutilo 😉

radha
19. feb 2012

@malamargaretka my byvame v bytovke,takže zo zahradky sme nemali( iba ak od znamych), ale kupovala som bud bio zeleninku , ovocie a vela som kupovala na trhu..ale tak budme uprimny, aj trhovnici striekaju...ja som si našla takú babičku zlatú , nestriekala..a mala výborné ovocíčko ..a v niektorých bio obchodoch majú možnosť objednania si bio maska,len je to trochen drahšie....ale teraz kupim aj v hypermarkete,a aj tam, maju niečo v bio kvalite( sice aj o tom možeme polemizovať..)..je to dosť ťažké najsť v dnešnej dobe kvalitnu zeleninku.. 😒
aale hlavne treba papať s radosťou si myslim 🙂

malamargaretka
autor
20. feb 2012

@miskax2
@radha mamičky ste veeelmi zalte, že st emi tak polopate odpovedali🙂 trhovisko- doobrá rada🙂 a to mäsko? zatial sme to vykryvali domacim kuracim a kralicim, ale ked treba nieco ine, tak som skusala aj HIP*, no to je tiez otazne ako a co tam davakju, ked taka konzerva ma vydrzat na regaloch aj 1-2roky🙂....ale tak asi tym skodlivynam sa nevyhneme uz dnes asi nikde (a hlavne ked aj my byvame 20km vzdusnou ciarou od MOchoviec 😖 😖 😖 )nech sa vam dari maminky a vela zdravia pre drobcov

radha
22. feb 2012

@malamargaretka 🙂 dakujeme a podobne, všetko dobree prajeme!