Ahojte,
neviete niekto ako sa pripravuje zázvorový čaj? mám kúpený čerstvý koreň zázvora /ďumbiera/ a chcem si z neho robiť čaj /vraj dobrý pri prvých známkach prechladnutia, chrípky, .../
za recepty ďakujem
0,25l vody, štipka mliete korenie,4-5 klincekov,1/3lzžička mleteho zazvoru,1lyžička zeleneho čaju-vsetko nehat prevriet a podavat
1-2lyzicky zazvoru,1 sacok cierneho caju 1lvody,pol citrona
nakrajany zazvor dame do konvice na caj a zelejeme horucou vodou,ked kusky zazvora klesnu na dno dame do konvice caj na 2 min a dochutime citronom
Akurát mi to písala Indy v inej téme 😀
asi tak na pol litra vody si odkroj zazvor vo velkosti orecha, osup postruhaj na struhadle a zalej vriacou vodouNechaj luhovat 10 min, cim dlhsie luhujes tym je silnejsi (palivy ako korenie)Potom preced a ja si davam este citron a med. Ked som prechladnuta robim si silnejsi aby rychlo prehrial a na pitie zase slabsi Musis otestovat aky ti bude vyhovovat .
A na leto je zase super do chladničky a s ľadom.
do salky das 3-4 kolieska a zalejes horucou vodou, potom dchutis medikom a pijes, ma sa to luhovat asi 10 min, ale ja si ho vobec nevyberam... potom tak stipka jemne..mnam 😝
ja som ich nasla na www.nadoma.sk 😀
😅 ups www.nadoma.cz
jéééj ďakujem za toľké recepty
hneď to idem vyskúšať 😉
zázvorový čaj je super, ja ho pijem celú zimu. robím ho podla tohto receptu - http://fytoterapia.albumy.biz/prechladnutie-chr...
ahoj, ja ho robim takto : obielim asi 1,5 cm zazvoru, nastruham najemno, zalejem nie uplne vriacou vodou a davam si don med. velmi mi chuti, ma protizapalove ucinky
🙂
@fialkaa
@veroduan ja ho robim presne ako fialkaa, asi 1,5 cm zazvoru osupen nastruham najemno zalejem vriacou vodou asi 5 min povarim na tichucko a potom oridam med a citron, pila som celu zimu a nebola som vobec chora a dokonca mam aj chronicky zapal dutin aj 3-4 krat za zimu som mala dutiny chytene ale ako som pila tento cajik tak som bola zdrava ako rybicka 🙂
a neviete náhodou či ho môžem piť, keď kojím?
ja robim ako pisala petullia ... len ja davam este skoricu zalejem horucou vodou, necham luhovat a potom pridam este med.
zázvorový čaj - zázvor, 1 celú škoricu, klinčeky - to spolu povarím a keď je to hotové citron a med
My ho pripravujeme tak, ako nas naucila kamoska z cajovne. Zazvoru si daj tolko, kolko xces - ci xces viac stiplavy alebo menej. Nastruhame, hodime do vriacej vody (cca 2l) a nechame 10-15 minut povarit. Par minut pred dovarenim pridame natrhanu matu (zase mnozstvo podla chuti). Ak nemas cerstvu matu, mozes si kupit v ktoromkolvek obchode s cajmi marocku matu - je vynikajuca. 🙂 Precedime do cajnika, kam sme nakrajali na drobne kusky dalsi zazvor. Nedavame ani cierne korenie ani klinceky ci skoricu. Obcas si do toho ale dam trochu chilli. To zas poradila mama a musim uznat, ze nadcha/prechladnutie je po tejto kure hned v tahu.
Sladime medom - nie vsetok caj, ale kazdy vo vlastnom pohari. 🙂
ja varim caj tak ze si kupim v tesku zazvorovi caj a potom dam jednu kapsulu do salky a potom zalejem z vretov vodov a dam do neho 1/5 lizicy cukru
ak chcete uvarte si a dakujem za pochopenie 😉
ja varim cajik z cerstveho zazvoru. kupym si zazvor nakrajam na malicke kocecky aj s kr.cukrom (hnedy)
a popucim v sialke. zalejem horucou vodou a poluhujem potom bud precedim alebo neprecedim. podavam s citronom alebo s medom. mnamky potom je taky tuhyyy z cerstveho zazvoru 😀
dnes som si ho uvarila ale ked som sa napila bol horuci a opalila som si jazyk 🙂 ☹ 😠 😖 😢 😅 🙄 🤐 😵 😨 😕 😀 😀 😎 😎 😒 😉
toto je moj konik alojz 🤐
ahoj 🙂 ja to robím tak, že nakrájam na malilinké kocky asi 5cm ošúpaného zázvoru, zalejem 0,5l vody a povarím asi 10 minút (pod pokrievkou). Ak je silný, stačí doliať vodu. Skúšala som to aj bez varenia (len som to zaliala vriacou vodou) ale veľmi mi to nechutilo, bolo to slabé.
@titkovamiriam
zabudla si este 2dcl bieleho vinka
ja ho varim tak ze si zalejem zazvor vriacou vodou dam lyzicku medu a tri krat pomiesam
ja nahrubo nastruham zazvor zalejem a pridam med a citron
http://kucharka.madness.sk/recept/256/zazvorovy...
http://www.dobre-recepty.sk/detail/2096-zazvoro...
http://matis.blog.sme.sk/c/25825/Zazvorovy-caj....