Zavádzanie tuhých raňajok namiesto mliečka

sandra_sul
26. okt 2012

Dcerka ma len 2 zubky,skoro 10 mesiacov a podla knizky by uz bolo na case papat na ranajky nejake pecivko a pod.Lenze neviem ako jej to podavat a ci ju to do desiaty zasyti a este by mala vypit pol litra mliecka denne,no neviem,kedy to ma stihnut vypit,ked mliecko mi tak vychadza iba raz denne na veceru.Poradte prosim,dakujem :D

gubcikova
26. okt 2012

@sandra_sul mlieko je individuálne úplne.môj syn má 9mes.a zuby mu vyšli len teraz a to dva predné.polievku papá s kúskami,piškóty je celé a chlebík mu nakrájam na kocky sám si dá do pusy a spapá

sandra_sul
autor
26. okt 2012

@gubcikova ona tiez tak papa,ale ja len,ci ked jej rano namiesto mliecka dam chlebik,tak ci jej este mam za tym urobit mlieko,aby ju to zasytilo...

monyccka
26. okt 2012

My sme hned po zobudeni davali mliecko na flasku (davame doteraz a to uz ma tri roky), to pila este v postielke. Potom umyt zubky, seba, prezliect sa atd..a po cca hodinke som jej urobila par kuskov(kociek) chlebika, vianocky a pod.. A postupne sme pridavali mnozstvo, resp som to nechala na nej, nech si zje, na kolko ma chut. Nechala som ju brat si to ruckou, to ju bavilo a tak papala. Potom okolo desiatej ovocie a o pol dvanastej obed. Tu sme ale dllllho mali len jeden chod, nie oba, pretoze to bolo proste na nu vela. Dva chody sme zaviedli az kratko pred tretim rokom, ale to sme museli vyrazne zmensit porcie.. Po obendajsom spanku ma jogurt alebo ovocie, potom podla hladu zase ovocie, zeleninka a pod okolo stvrtej. A o siestej veceru. Dalsie mlieko pila vecer pred spanim (tiez dodnes), cize okolo pol osmej. Co sa tyka porcii, nikdy som do nej nepchala nejako vela, ked povedala dost, tak som tanier brala prec. Ale do dvoch rokov nepoznala ziadnu sladkost okrem piskot. Cize mi nezajedala hlad hlupostami, ale ovocim, pripadne zeleninou. A hodinu a pol pred hlavnym jednol - obed, vecera- nedostala nic okrem vodicky..

gubcikova
26. okt 2012

@sandra_sul náš papá ráno jogurt,alebo chlebík to o 7:00-7:30 medzi tým má možno 3 piškotky a mlieko má o 9:00 kedy ide spať

la_bambulka
26. okt 2012

@sandra_sul ahoj 🙂 ja som to robila tak, ze ked sa drobec zobudil, dala som mu mliecko (kojila som a kojim doteraz) a az cca po pol hodinke som mu dala chlebik s maslom, napr.. Spapal, kolko mu chutilo, nenutila som ho. Niekedy to takto robim aj teraz (syncek ma rok a 4 mesiace), ked chce mliecko, tak sa napapa 🙂 a az potom mu dam ranajky. ja som sa striktne nedrzala zavadzania tuhej stravy, lebo mi to najprv prislo strasne vela, ze to dieta tolko ani nestihne za den popapat, hlavne som respektovala to, ked chcel mliecko. Teraz uz chodim do prace, rano o 5:00 mu dam mliecko, on spinka dalej a ranajky mu uz chysta tatino, zatial co ja uz zarezavam 😉
urcite by som neprestavala kojit! drzim palceky a hlavne bez stresu 🙂

weissrose
26. okt 2012

@sandra_sul nas maly tiez papa mlieko 2x denne, rano a vecer... ale popritom spapa akoze ranajky (troska peciva) a aj veceru co papame my a ked ide do postielky zase mliecko 🙂

greensheep
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zigzag
26. okt 2012

@sandra_sul no mozes urobit rozok v mieku, ryzu v mlieku, a tak, budemat zarovenaj dost mliecka a aj tuhsiu stravu 😉
a uplne najlepsie su ovsene kase, nevarene, s ovocim, najzdravsie s kyslou smotanou 😉 ale to musite uz byt na lepku 😉

tinka9000
26. okt 2012

@la_bambulka Chcem sa opýtať, či sa neprestane tvoriť mlieko, keď postupne pri zavádzaní inej stravy budem napr. dojčiť len ráno a večer? Máme takmer 6 mesiacov, a už papáme zeleninu, večer kašu a začíname ovocie, a napadlo ma, ke´d už teraz menej dojčím, či budem mať dosť mlieka napr. na ráno a večer.

la_bambulka
27. okt 2012

@tinka9000 ja kojim teraz o 5:00, 15:30 a potom o 20:00, kamoska koji len rano a vecer a ma mliecka dost, nemusis sa bat, tvorba mlieka sa tiez prisposobi urcitym casom 🙂
Viem, ze je to kazdeho osobna vec (do kedy kojit), len rozmyslam, ci 6 mesacnemu babätku nebude malo kojenie len 2x denne .... ja som este pred dvoma mesiacmi kojila 4x denne (syn ma rok a 4mesiace) a to som syncekovi davala 5x papat (klasika: ranajky, desiata, odeb, olovrant a vecera) a nie je vobec "baculaty", od kedy beha, tak aj pochudol 😉

bibistec
27. okt 2012

no netreba vsetko brat doslovne kazde dieta je individualita aj v tomto smere. my tuhe ranajky nedavame doteraz to ma dcerka skoro 3 roky. davam jej kasu ochutenu mozes ovocim alebo skoricou alebo co ma rada striedaj. mozes pridat detske musli alebo vlocky. ja jej robim na ranajky 200 ml. to zje. vraj aj dospeli by mali jest kase na ranajky som citala vraj je to najzdravsie koli zasyteniu a tak. no neviem v kazdom pripade jej vysli zuby az ked mala rok a doteraz ich vsetky nema. neries to pomedzi to davaj ovocie ten chlebik mozes ale necakaj ze bude jest ako dospely clovek ze si sadne a zje, nestresuj sa pomalicky pridete na to ako vam to vyhovuje.

nanulik
27. okt 2012

jáj knižky sa nemusíš tak striktne držať. sama vidíš čo tvojej malej chutí, moj má 2 roky a chlebík na ranajky nemáva. sem tam že mu dám vianočku alebo sladký rožok, ale viac menej ráno len jogurt, miláčik, puding.

tinka9000
27. okt 2012

@la_bambulka ďakujem🙂 nie nie, to ja ani zďaleka nekojím len 2x, ani neplánujem, kojíme sa 5-6x denne, ale v noci dobre búva a papá až ráno okolo 4.00-5.00, takže v noci vôbec nekojím, až ráno, to bola len otázočka do budúcna, napr. keď budeme mať tiež vyše roka. Tak verím že sa ponuka prispôsobí dopytu🙂